Kostu Hadžija oborilo vozilo na trotoaru kod Muzeja Vojvodine

Pravnik u penziji Kosta Hadži star 86 godina teško je povređen danas oko 9:20 časova, kada ga je oborio automobil na trotoaru u Dunavskoj, između zgrada Muzeja Vojvodine i Muzeja revolucije.
Kostu Hadžija oborilo vozilo na trotoaru kod Muzeja Vojvodine
Foto: 021.rs

U Hitnoj pomoći su za 021.rs potvrdili da je Hadži zadobio teške telesne povrede.

"Naša ekipa je intervenisala u Dunavskoj ulici, nedaleko od broja 35, gde je povređen pešak star 86 godina. On je zadobio otvoreni prelom leve potkolenice i nakon zbrinjavanja na licu mesta je prebačen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine", navela je za 021 portparolka Hitne pomoći dr Ivana Ramović.

Sin povređenog, koji se takođe zove Kosta Hadži, kaže za 021.rs da je njegov otac nastradao kada je bio u svojoj redovnoj jutarnjoj šetnji do Keja, gde je zastao da gleda radnike JKP "Gradsko zelenilo", koji su sekli drvo između dve zgrade Muzeja. Prema njegovim rečima, oca sada čeka i operacija smrskanog levog stopala i ogorčen je jer je njegov otac povređen na lokaciji gde nikako ne bi smeli da se kreću automobili. Kosta Hadži (sin) navodi da je u vozilu bilo nekoliko zaposlenih iz Muzeja Vojvodine koji se stalno voze po tom delu trotoara i parkiraju na travi ili trotoaru.

"Moj otac je stajao na trotoaru i posmatrao radnike Zelenila, a zatim nailazi to vozilo koje ga udara. Ovo se desilo jer radnici Muzeja nisu voljni da prepešače tih nekoliko metara od ulaza do parkinga i ulice", kaže Kosta Hadži.

On je dodao i da je od svedoka čuo da je automobil išao unazad od ulaza.



Na samoj lokaciji gde se dogodila nezgoda u kojoj je povređen 86-godišnji Kosta Hadži, reporter 021.rs je primetio više parkiranih vozila kod stepeništa Muzeja revolucije. Takođe, zabeležili smo i trenutak kada je jedno vozilo prošlo trotoarom gde se dogodila nezgoda i potom parkiralo među ostalim automobilima ispred Muzeja.

Direktor Muzeja Vojvodine Drago Njegovan je izrazio žaljenje zbog toga šta se dogodilo i za 021.rs potvrdio da je njihov radnik učestvovao u nezgodi.

"Naš profesionalni vozač je našim vozilom krenuo sa kolegama u Vrbas po neke predmete, kada se dogodila nezgoda. Mi tuda moramo da se krećemo od jedne do druge zgrade, jer nema drugog načina da se vozilom stigne od jedne do druge zgrade", naveo je Njegovan.

On je dodao da radnik nije imao alkohola u krvi, da je bio prisutan tokom policijskog uviđaja, da Muzej potpuno sarađuje sa policijom i da su im predali i snimke sa nadzornih kamera. Direktor Muzeja kaže da postoji saobraćajni znak za parkiranje njihovih vozila, ali je ponovio da drugačije ne mogu da priđu zgradi, nego kretanjem preko trotoara.  
 
"Nema drugog načina zbog toga što se u taj deo gde ima znak da je prostor rezervisan za naše parkiranje, jedino može da se priđe trotoarom. Saobraćajci su to tako projektovali", objašnjava Njegovan.



U policiji za sada nismo dobili informacije o ovoj nezgodi, osim da će istraga utvrdili šta se tačno dogodilo.

Kažimo i da je povređeni Kosta Hadži sin uglednog pravnika i jednog od osnivača FK Vojvodine, Koste Hadžija (1889-1971).

  • /

    18.03.2019 12:09
    /
    lepo vam je to radno mesto kada imate svaki dan da potrosite sat vremena.
    jel bakaluk onda nosite u plasticnoj kesi pesice ili idete samo po perecu.

    ne spremate ni po kuci za to vreme?

    verujem da je to onaj komentator koji bi biciklom do temisvara vikendom sa familijom

    /moze da se stigne pesice od telepa do centra za 30 min/
  • @@ Šampioni hodanja

    15.03.2019 16:06
    Znate, kad se bavite fizičkom aktivnošću, u vašem slučaju pešačenjem, i potom jedete peciva, niste baš puno postigli za vaše zdravlje. To je ekvivalent života na planini zbog čistog vazduha i istovremenog pušenja cigareta.
  • Dusan

    15.03.2019 14:01
    pakosno i zlobno
    Neki su se bome naoruzali zlobom u ovim pisanim redovima. Izgleda da im se prividjaju silni novci, kao da imate procenat od ove nesrecne okolnosti. Samo da cika Kosta bude dobro to je vazno, a sto je samo jedan ucesnik napisao, svi ostali se bavite materijalnom dobiti i kaznom. Nekako mi je ruzno da to napisem sta bih vam rekao. Pogledajte oko sebe i videcete sta nam je i sta nam jos uvek cini pakost i zloba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti