Publika u Parizu učestvovala u projektu studenata Akademije umetnosti

Katedra za Nove likovne medije Departmana likovnih umetnosti Akademija u Novom Sadu predstavila je projekat "Vizuelne transpozicije identiteta i prostora" u Srpskom Kulturnom centru u Parizu, u periodu od 7. do 13. marta.
Studenti Katedre za nove likovne medije: Vanja Novaković, Jelena Gajinović, Luka Stojanović i Tijana Jevrić predstavili su se francusko-srpskoj publici sa dvodnevnim programom, kojim je rukovodila Sunčica Pasuljević Kandić.
 
Okupljeni studenti su za francusko-srpsku publiku održali i javnu radionicu #IDPLACES, koja je putem psihogeografske šetnje učesnicima radionice predstavila manje popularizovane identitetske tačke grada Pariza. Publika je imala priliku da se uključi u panel diskusija o Konstrukciji i dekonstrukciji identiteta gde su studenti iz Novog Sada predstavili svoja istraživanja. Sa publikom je pokrenuta diskusiju na temu sagledavanja identiteta iz pozicije tri različite generacije.
 
Tokom boravka uspešno su pokrenuti pregovori između studenata i Srpskog kulturnog centra o budućoj saradnji. Projekat je uspešno ostvario cilj kreiranja novih prilika za okupljene studente, a realizovan je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti