FOTO: Miroslav Marković i Teodora Simović pobednici 26. Novosadskog polumaratona

Pobednik 26. Novosadskog polumaratona je Miroslav Marković iz Beograda koji je stazu dugu 21 kilometar pretrčao za 1 sat, 17 minuta i 50 sekundi, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Teodora Simović iz Novog Pazara koja je istu stazu istrčala za 1 sat, 17 minuta i 52 sekunde.
FOTO: Miroslav Marković i Teodora Simović pobednici 26. Novosadskog polumaratona
Foto: 021
Drugi u muškoj konkurenciji bio je Nenad Milosavljević iz Beograda, a treći Igor Jagimovski iz Skoplja.
 
 
Među ženama drugo mesto je zauzela Nora Trkulja iz AK Crvena zvezda iz Beograda, a treće Katja Rakušček iz Ljubljane.
 
 
Na ovogodišnjem polumaratonu učestvovalo je više od 1.200 takmičara, a pored domaćih profesionalnih atletičara i rekreativaca, novosadskim ulicama trčali su i maratonci iz 22 zemlje sveta. Takođe, učešće su uzeli i brojni pripadnici MUP-a i Vojske Srbije, dok je najstariji učesnik i ove godine bio 91-ogodišnji Silvester Kovač.
 
Pored glavne polumartonske trke, trkači su učestvovali u štafetnom polumaratonu, rekrativnom trčanju na 10,548 kilometara, dok su se mlađi oprobali u trčanju-šetnji srednjoškolaca i starijih osnovaca, ali i Poletarac trčanju. Kao i svake godine, veliku pažnjuu privukla je i tradicionalna puzeća trka beba na 4,195 metara.
 
 
Kao i svake godine u centru i na Beogradskom keju organizovan je zabavni program.
  • Vlada

    24.03.2019 14:38
    Vrlo lepa manifestacija koja obogaćuje sadržaj grada. Ove godine je sve dobro funkcionisalo, staza lepa, manje vise jasno obelezena i pored obilaska radova, volonteri odlično odrađivali svoj posao, policija je propuštala vozila kod Patrijarha Pavla između grupa i iskreno mi nije smetalo. Učesnički paket korektan, majica odlična. Smetao je samo manjak pokretnih toaleta pred start i manjak dodatnog sadržaja nakon trke da bi se zabavili i duže zadržali gosti sa strane. Vidimo se na jesen!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti