Komemoracijom u kasarni "Jugovićevo" obeležena 20. godišnjica od početka bombardovanja

Komemorativnim skupom jedinica iz garnizona Novi Sad i polaganjem venaca na spomen obeležje nevino stradalima, danas je u kasarni "Jugovićevo" obeležena 20. godišnjica od početka NATO bombardovanja Jugoslavije.
"Naša obeveza je da večno čuvamo pijetet na nevino stradale i da nikada ne zaboravimo sve strahote, koje su u toj agresiji učinjene građanima Srbije. Istoveremeno, na nama je da obnovimo našu zemlju, da vodimo odgovornu i mudru državnu politiku, koja će sačuvati stabilnost i mir, ali i da ojačavamo i osnažujemo Vojsku Republike Srbije kao stub njene odbrane", rekao je tomprilikom potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević
 
Gradonečelnik Miloš Vučević je naglasio da kulturom sećanja na 24. mart 1999, mi ne zakucavamo našu budućnost, nego idemo hrabro u nju, svesni da smo pretrpeli velike bolove i patnje. 
 
"Pozivam svu javnost u Novom Sadu da se zajedno okupimo oko ideje da podignemo spomenik kakav je dostojan svim poginulim Novosađanima od 1990. do 1999. godine, jer nije na ponos grada da nema jedno takvo spomen obeležje. Takođe, snažno podržavam inicijativu koja je stigla iz različitih udruženja, organizacija i od pojedinaca, da jedan od budućih bulevara u našem gradu bude posvećen junacima sa Košara", naglasio je tom prilikom gradonačelnik Miloš Vučević.
 
Pukovnik Zoran Nasković, komandant Prve brigade kopnene vojske, naglasio je da je za jednu malu zemlju i brojčano mali narod - svaki život dragocen, te da zbog toga nikada ne smemo zaboraviti žrtve koje smo podneli i cenu slobode u kojoj danas živimo.  
 
Na spomen obeležje stradalima vence su položile i delegacije Južno-bačkog upravnog okruga, Zavoda za zaštitu spomenika kulture Novog Sada, ORVS-a Grada Novog Sada, SUBNOR-a Novi Sad, udruženja Ratnih veterana i Vojnih penzionera, kao i porodice poginulih pripadnika Vojske Srbije.
  • Slobodan Milošević

    25.03.2019 09:26
    Za Obrada i njemu slične koji razmišljaju ko on. Ja sam neko ko je živeo u tom vremenu preživeo bombardovanje i sećam se tog vremena i kako se sve odigralo niko mi nije prepričao. Da možda je postojala želja Amerikanaca da nas bomarduju ali na žalost mi smo imali tadašnju vlast koja nas je gurnula ka tome na čelu je bio Slobodan Milošević i njegovi satrapi jedan od njih je bio i sadašnji predsednik Aleksandar Vučić, da li je to kamnčić koji vas žulja pa zato ne vidite dalje od svog nosa.
  • Obrad

    25.03.2019 07:09
    nije Milošević kriv...
    Samo glupa osoba može da pomisli da nas ne bi bombardovali da je neko drugi bio na vlasti. Od 1978 Ameri su tražili razlog da bombarduju Jugoslaviju. 1999 su ga izmislili i uradili to što su dugi niz godina želeli. Ružno je likovati na tragičan dan.
  • Slobodan Milošević

    24.03.2019 15:35
    Niko ni jednom rečju nije spomenuo odgovornost tadašnjeg državnog vrha koji je svojom "mudrom" politikom takođe doprineo da budemo bombardovani od strane nato pakta. Zašto se ćuti o tome da li ima neke odgovornosti u politici sps-a i radikala? Ispada da nas je nato bombardovao što im je bilo dosadno jer nisu imali pametnija posla. Da trebamo da se svakako sećamo tog vremena i zla u kojem smo se našli zbog pogrešne politike da nam se nešto slično ne desi. Izgleda da kao narod nismo naučili ništa iz te lekcije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti