VIDEO: Mlada Vojvodina skinula i spalila transparent koji veliča Karadžića

Organizacija Mlada Vojvodina danas je skinula, a potom i spalila transparent "Radovan Karadžić heroj", koji su jutros nepoznate osobe okačile na nadvožnjak na Mišeluku.
Mlada Vojvodina je na svom profilu na Instagramu objavila fotografije i kratki film o akciji skidanja i spaljivanja transparenta.
 
Na filmu se čuje kako ženski glas govori "skidaj", a potom se vide dve osobe koje imaju marame preko lica kako skidaju transparent sa nadvožnjaka.
 
Potom su transparent poprskali nekom verovatno zapaljivom supstancom, a zatim su ga spalili na travi. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

NEĆE PROĆI! SMRT FAŠIZMU! #vojvodinavojvođanima #nećeproći #smrtfašizmu #vojvodinanovisad

Објава коју дели Mlada Vojvodina (@mladavojvodina) дана

 
Na kraju snimka vidi se jedna od osoba koja je učestvovala u akciji, koja ima crvenom maramom prekrivena usta i nos, nosi sunčane naočale i kačket, i pokazuje četiri prsta. Četiri podignuta prsta, bez palca, simbol su onih koji se zalažu za široku autonomiju Vojvodine. 
 
Transparent sa parolom "Radovan Karadžić heroj" osvanuo je jutros na nadvožnjaku na Mišeluku, a bio je ispisan na belom transparentu ćiriličnim pismom, plavom i crvenom bojom. 
 
Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić osuđen je nedavno pred sudom u Hagu na doživotnu robiju zbog genocida, etničkog čišćenja i zločina protiv čovečnosti.       
 
Grafiti "Vojvodina Republika"
 
Grafiti "Vojvodina naša dika biće republika" i "Vojvodina Republika" ispisani su na nekoliko mesta u gradu. Ispisani su crnim i crvenim sprejom, a ispod njih je potpis Mlade Vojvodine.
 
Ta organizacija je i ranije ispisivala slične grafite po Novom Sadu i drugim gradovima u Vojvodini.
  • @Бојан Бојић

    29.03.2019 14:20
    1. Dato je onom ko je trazio, ko nije ko mu kriv. Kao i za sve u zivotu.
    2. Vojvodina se skoro po svemu (mentalitet, nacin/tempo zivota, rad/ekonomija, govor, klopa, pice) razlikuje od ostatka Srbije pa je red i da bude autonomna.
  • +384

    29.03.2019 13:38
    @Bojan Bojic
    Kakav "referendum" 1918? Nije bilo nikakog referenduma. Vojvodina je prakticno nasilno pripojena Kraljevini Srbiji, nelegitimnom odlukom nekakve samoproglasene skupstine, ciji sastav nije odrazavao sastav stanovnistva. Od tada, Vojvodina konstantno siromasi, sa kratkom istorijskom pauzom za vreme "mrskog" komunizma. Kompletnu infrastrukturu koju vidis oko sebe su ti sagradili komunisti. Ove danasnje "srpske patriote" znaju samo da drpaju. Na silu pripojena, ali bice mirno "razdruzena". Zivi bili pa videli ;)
  • +384

    29.03.2019 12:50
    "Bojane Bojicu", ne cudi me sto ne razumes razloge za postojanje autonomije Vojvodine jer razmisljas u nacionalnim okvirima a to je jedna uzasno uska perspektiva. Nacija ne mora biti generator autonomije (videti pod "Savezna republika Nemacka" i "nemacke pokrajine"), kao sto ne mora biti ni generator postojanja drzave (videti pod "USA, Kanada, ...").
    Gledanje na svet kroz nacionalisticke naocari jako suzava perspektivu i zamagljuje vid.

    Vojvodina je imala potpuno odvojenu istoriju i srecom, jos uvek ima razlicito kulturno nasledje (mada se jako trudite da i to zatrete, kao sto ste uspesno zatrli privredu i ekonomsku posebnost). Za razliku od Srbije, bila je sastavni deo Austrougarske - kao i sve geografske regije koje si naveo. Dalje me stvarno mrzi da pisem, a verovatno ne bi ni razumeo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti