U Novom Sadu oko 300 km nelegalne vodovodne mreže

Novi Sad trenutno ima oko 300 kilometara nelegalno sagrađene vodovodne mreže koja je priključena na sistem JKP "Vodovod i kanalizacija".
Kako navode u ovom gradskom preduzeću, ovaj problem najčešće je zastupljen u naseljima gde je ranije bilo mnogo slučajeva divlje gradnje, a uporedo s tim, izgrađene su i čitave nelegalne vodovodne mreže. Takva mreža građena je u delovima grada koji su bili nekadašnje vikend zone (poput onih na sremskoj strani - Tatarsko brdo, Paragovo, Popovica, Bocke, delovi Petrovaradina, itd.), ali i na bačkoj strani grada (Sajlovo, delovi Veternika, Klise, Adica, itd).
 
"U poslednjih nekoliko godina, 'Vodovod i kanalizacija' je zajedno sa Gradskom upravom za građevinsko zemljište i investicije izgradilo više desetina kilometara vodovodne i kanalizacione mreže u pomenutim naseljima, te priključilo više od 2.000 domaćinstava na novoizgrađene mreže. Većina nelegalnih korisnika je privremeno evidentirana i sa njima je sklopljen Sporazum o privremenom korišćenju te im se na osnovu toga i naplaćuje utrošena voda", navodu u ovom JKP. 
 
Dalje navode da svake godine njihove ekipe u proseku evidentiraju oko 200 slučajeva nelegalnog priključivanja na vodovodnu mrežu
 
"Nelegalni priključak se može privremeno evidentirati samo ako se nalazi na nelegalno izgrađenoj vodovodnoj mreži koja ima ugrađen glavni vodomer, a ne postoje uslovi za legalno priključenje, kao i uslov da nelegalna mreža nije spojena na magistralne cevovode", kažu u "Vodovodu" i dodaju da imaju nultu toleranciju prema nelegalnom priključivanju. 
 
"Svi oni građani, koji na ovakav način pokušaju da se priključe, suočiće se sa prijavom podnetom Komunalnoj inspekciji i automatskim isključenjem sa vodovodne mreže", ističu uz napomenu da je krađa vode krivično delo.
  • Sat

    29.03.2019 09:35
    @Jova, @V
    Mislite da nismo hteli da se priključimo legalno? Hteli smo, naravno, ali jednostavno Vodovod za tu godinu i ko zna koliko godina nije planirao tuda da uradi vodovod. I čisto da znate duplo skuplje nas je izašao priključak nelegalno nego legalno, pošto smo sami plaćali kopanje i postavljanje vodovodne mreže. Plaćam vodu isto kao i vi, samo što ja plaćam i kanalizaciju koju uopšte i nemam, a plaćam je redovno jer je to grad Novi Sad odredio da svi plaćaju kanalizaciju. Uskoro planiramo sami da uradimo i kanalizaciju jer nas iz grada lažu od 2010. godine da će biti urađeno u najskorijem roku. Tako da gospodo, plaćam i vodu i kanalizaciju koje uopšte i nemam. A vi lečite svoje komplekse negde drugde. Pozdravite vašu mamu.
  • ####PERICA

    28.03.2019 20:03
    MA,KAKO PROMENADA?
    Kako oni stoje sa Vodom!?
    Za,DOSITEJEVU neču ni da pitam!
    Oni su u Rasejanju po gradu!
  • M

    28.03.2019 18:01
    Problem je i u JP Vodovod. Prodje ti zivot dok ih docekas da te legalno prikljuce na mrezu. Zato se mnogi prikljuce nelegalno, pa onda traze legalno, naravno ima i onih kojima je cilj samo da kradu, mada mnogi su prisiljeni na ilegalan prikljucak zbog veoma sporog rada JP. Ako traze tolike pare za dozvole za gradnju i sve ostalo, red bi bio da vam na vreme obezbede prikljucak za vodu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti