Novosađani traže više javnih česmi, da Grad pomogne u sređivanju fasade Tanurdžićeve palate...

Više javnih česmi, sređivanje fasade i raznobojne roletne Tandurdžićeve palate i uništene behaton kocke u pasažu u Dunavskoj ulici samo su neki od problema koje su građani izneli gradskoj Komisiji za predstavke i predloge.
Novosađani traže više javnih česmi, da Grad pomogne u sređivanju fasade Tanurdžićeve palate...
Foto: 021.rs
Grupa građana, koju čine učenici trećeg razreda Gimnazije "Živorad Janković", predali su Komisiji svoju inicijativu pod nazivom "Česme ponovo u centru i parkovima grada Novog Sada". Kako su istakli u svom obrazloženju, cilj je izgradnja česmi na prometnim mestima i mestima povećane fizičke aktivnosti na teritoriji grada. Prema njihovim rečima, pružajući građanima svežu, besplatnu i bakterijski ispravnu vodu, rešiće se problem žeđi građana tokom vrućih letnjih dana, a česme će i ulepšavati grad. S obzirom da je Novi Sad Omladinska prestonica Evrope, prihvatanjem ove inicijative, Grad bi pokazao da podržava mlade i njihove inicijative - naveli su dalje u obrazloženju. 
 
Predstavnica skupštine stanara iz Modene broj 1 - Tanurdžićeve palate, predložila je da im Grad pomogne u sređivanju spoljašnjeg izgleda njihove zgrade, jer, kako je naglasila, poslednji put je okrečena pre 40 godina. Takođe je postavila pitanje zbog čega Zavod za zaštitu spomenika kulture ne reaguje na nesavesno postavljanje raznobojnih roletni, što narušava eksterijer ove građevine pod zaštitom. 
 
Upravnik zgrade u Dunavskoj 23 obratio se Komisiji zbog problema u pasažu te zgrade gde su, kako je rekao, behaton kocke polomljene, na pojedinim mestima i potpuno propale, pa je kretanje veoma otežano i nebezbedno. Kako je istaknuto, to je naročito izraženo noću, jer u čitavom pasažu ne postoji osvetljenje. Prema njegovim rečima, to je sam centar grada i što pre treba preduzeti mere da se otklone ti nedostaci. 
 
U Ulici Stevana Momčilovića građanima problem pravi visoko drvo jablana. Kako su naglasili, to drvo je više od pet spratova, a najveći problem je korenje koje je probilo u kanalizacioni sistem, pa često dolazi do zagušenja kanalizacije.
 
Komisija je donela zaključak da se svi predlozi i predstavke upute nadležnim institucijama, kako bi ih razmotrili i u što kraćem roku odgovorili. Na sednici su razmatrani i pristigli odgovori na ranije podnete predstavke, koji će biti prosleđeni na kućne adrese građana.
  • Bosnić Ilija

    05.04.2019 10:49
    Arhitekti
    Ovde su dva pitanja:
    1.Arhitektonsko.Palata bi puno lepše izgledala u smišljenoj kombinaciji boja roletna ,npr.oranž,
    tamno plavo i nežno zeleno.
    2.Ekonomsko.Ako želite da centar grada izgleda lepše onda bi trebalo minimalno dotirati
    uređenje .
  • Musa kesedzija

    04.04.2019 20:25
    Sladoled
    Prvo neka osposobe postojece pa onda neka prave nove cesme.
  • telep

    04.04.2019 19:23
    Prvo stoka da se nauci da zivi u gradu. Moj predlog je da se stave kamere kod svakog kontenera, da se svaki dan objavljuje u novinama slike koja to stoka baca kade, lezaje, fotelje, prozore, wc solje pored kontenera. Imali ste para za renovaciju ali nemate para da to odnesete na deponiju. Kako imate obraza da svaki dan prolazite pored strva koji napravite. Ceo grad izgleda kao jedna ogromna deponija. Ja mislim da su nam jedino favele ravne po djubretu na ulici. Nije vise komunizam, svoje fasade i roletne menjajte sami.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.