Studenti FTN-a ponovo predstavljaju Srbiju na evropskom prvenstvu u robotici

Studenti Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu predstavljaće Srbiju na evropskom prvenstvu u robotici Eurobot 2019, koje će se organizovati u maju ove godine u Francuskoj.
Studenti FTN-a ponovo predstavljaju Srbiju na evropskom prvenstvu u robotici
Foto: Pixabay
Timovi PMG robotics, Memristor i Probotech plasirali su se na finalno takmičenje pošto su osvojili prva tri mesta na 17. Nacionalnom takmičenju u robotici, koje se održalo u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu. Prvo mesto osvojio je PMG robotics, drugo je zauzeo Memristor, dok se na trećem mestu našao tim Probotech. Sva tri tima čine studenti Fakulteta tehničkih nauka i oni će predstavljati Srbiju na evropskom šampionatu u Francuskoj.
 
Od 18 prijavljenih timova njih 14 je prošlo homologaciju i odmerilo snage pred internacionalnim timom sudija i brojnom publikom. Timovi koji su se takmičili došli su iz Beograda, Novog Sada, a pridružila su se i dva inostrana tima, iz Francuske i Velike Britanije. 
 
Studenti FTN i ranije su predstavljali Srbiju na takmičenju Eurobot, odakle su se vraćali sa brojnim nagrada. Medalje iz Francuske studenti FTN-a donosili su 2016, 2017. godine, dok su lane bili četvrti.  
 
U okviru današnjeg turnira u Novom Sadu takmičili su se i juniori. U ovoj konkurenciji pobedu je odnela "Robo mafija" iz Male škole elektronike iz Beograda, drugo "Team Tesla" iz Srednje elektrotehničke škole "Nikola Tesla" iz Beograda", a Beograđanima je pripalo i treće mesto, koje je osvojila ekipa "TIM" iz Male škole elektronike. 
  • Zivan

    06.04.2019 22:44
    Čestitke mladim robotičarima!
  • Dragana

    06.04.2019 21:08
    Na Siciliji su bili 3.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti