Uskoro semafor na opasnom pešačkom prelazu na Bulevaru kralja Petra I

Novi semafor u naredna tri meseca biće postavljen na pešačkom prelazu na Bulevaru kralja Petra I, kod ulice Paje Markovića Adamova.
Uskoro semafor na opasnom pešačkom prelazu na Bulevaru kralja Petra I
Foto: 021.rs

Posao vredan 10,6 miliona sa PDV-om je pripao firmama "Invest-inženjering", "Put" i "AB & CO geosystems" koje su poslale zajedničku ponudu na tender Uprave za građevinsko zemljište i investicije.

Semafor se postavlja jer je prethodnih godina na ovom mestu bilo više saobraćajnih nezgoda u kojima su stradali pešaci, a sam prelaz je u blizini srednje škole, autobuskog stajališta, groblja i drugih javnih objekata.

Konkursnom dokumentacijom je predviđeno da semafor ima taster kojim će ga pešaci aktivirati, zvučni signal za slepe i slabovide, brojčani displej, a noću će raditi u režimu žutog svetla. Novi semafor biće usklađen sa već postojećim na uglu Kralja Petra i Gagarinove.

  • purgerNS

    10.04.2019 13:35
    hmmm...
    znači za 2 (slovima dva) semafora 90,000 eura
    jbt pa na buducem sentandrajskom bulevaru ispada da je placeno oko 600,000 eura
    ako se ja dobro razumem...semafor je svetlosni saobraćajni znak sa tri sijalice ..jednim kućištem i tri stakla u boji...par metara žica..stubni nosač i neki primitivni softver ..koji šraf i ugradnja
    koliko onda košta svetleća reklama na elektrovojvodini...milion eura ? ili npr.jedna metalna bandera......
    mnogo je to sve skupo...neko će to dobro platiti zatvorom jednog dana
  • Dejan

    09.04.2019 12:42
    NS
    Pešački semafor i ležeći policajci su u većini slučajeva nepotrebni i preskupi. Potrebna je edukacija pešak, biciklista i vozača, a kao drugo dobro obeležiti, osvetliti i preduprediti horizontalnom signalizacijom. Pešaci su postali čudni, sa slušalicama smelo istrčavaju bez gledanja dok biciklisti čine mnogo gore stvari, zaleću se preko puta kao da ih vozači mogu detektovati i stati u mestu . Svi misle da ih bog čuva. Pažljiv vozač, pažljiv pešak i biciklista je recept za normalno funkcionisanje. Ovako ako se nastavi treba ograničiti brzinu vozilima na 20km/h. Dolazi leto, pešaci, biciklisti, skuteri i bahati motociklisti. Treba kažnjavati sve te bezobraštine poput razgovore mobilnim ili slušanje muzike u saobraćaju koristeći slušalice.
  • darko

    08.04.2019 23:15
    dalji rođak klupe sa trga republike

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti