FOTO: Održan prvi Zmajev festival kulture u Novom Sadu

Kulturna manifestacija "Zmajev festival kulture" održana je tokom vikenda, u prostorijama Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj".
Festival je obuhvatio nekoliko različitih manifestacija i svaka od njih predstavljala je jednu od sekcija, koju ova ustanova nudi, počevši od koncerta hora i orkestra, izložbe kaligrafske sekcije, obrazovne manifestacija "Lavirint znanja" kao i premijera predstave "Zojkin stan", u izvedbi dramske sekcije gimnazije.
 
Poseban utisak ostavila je poslednja kompozicija, koju su hor i orkestar izveli na nastupu, pesma "Srpkinja". Interaktivna izložba kaligrafske sekcije, bila je prilika za osnovce koji su posetili festival da nauče pravila lepog pisanja, kao i da vide dela kaligrafske umetnosti, koja su napravili učenici gimnazije.
 
Na Lavirintu znanja, najpopularnije predavanje bilo je o struji, na kojem su posetioci imali priliku da testiraju strujno kolo.
 
Najposećenija aktivnost bila je premijera predstave "Zojkin stan", koja je svojom pričom očarala prisutne. Glavni glumci su bili Mladenka Đorić, Vasilije Zečević, Isidora Bošnjaković, Emilija Vasović i Jovan Kupusović, dok je reditelj Rastko Lončar, profesor srpskog jezika i književnosti u Gimnaziji "Jovan Jovanović Zmaj".
 
S obzirom na to da je festival prvi put organizovan, tim ističe da su prezadovoljni, kako na organizacionom planu, tako i po pitanju posećenosti, od preko 500 ljudi.
 
Branislav Stojanov, organizator Zmajevog festivala kulture i predsednik Učeničkog parlamenta Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj", opisao je festival u svom obraćanju kao "praznik kulture koji je bio potreban ovoj školi i gradu". 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti