Štrand dobija toalete za osobe sa invaliditetom

Gradsko zelenilo raspisalo je javnu nabavku za rekonstrukciju toaleta na Štrandu, koja uključuje i povećanje kapaciteta sanitarnog čvora, odnosno obezbeđivanje po jedne kabine za osobe sa invaliditetom, posebno za muškarce i žene.
Štrand dobija toalete za osobe sa invaliditetom
Foto: 021.rs

Projektom su obuhvaćena dva objekta, toalet u blizni ulaznog platoa i toalet u blizini Mosta slobode.

Predviđeno je da se u oba toaleta ruše unutrašnji poprečni i podužni zidovi i da se potom, umesto njih, postave aluminijumske pregrade. 

Sanacija obuhvata i popravke krova, zamenu stolarije, kao i postavljanje novih keramičkih pločica na podove i zidove. 
 
Funkcionalno, objekti će zadržati isti gabarit i biće podeljeni na muške i ženske toalete. Sa spoljašnje strane pristupaće se muškom i ženskom službenom toaletu, kao i muškoj i ženskoj kabini za osobe sa invaliditetom. U okviru kabina za osobe sa invaliditetom nalaziće se po jedan lavabo i WC šolja.
 
Inače, kako se u konkursnoj dokumentaciji navodi, dva toaleta na dva kraja Štranda su redovno održavana, ali su pojedini elementi u jako lošem stanju. Planom javnih nabavki za 2019. godinu predviđeno je da se u svrhu rekonstrukcije toaleta na Štrandu uloži 14.600.000 dinara.
  • Podrška

    10.04.2019 09:46
    Očekujem farbanje neba, da nijansa bude u skladu sa standardima EU.
    Ne treba tender, to će uraditi firma proverenog člana partije.
    Za iduću godinu, podići obavezno poreze na nekretnine, treba da bude novca u budžetu Grada, za ovakve originalne zamisli, kao i za zamenu cevi na mestima gde ove godine menjamo cevi.
    Dalje šta bih napisao, podleže mogućnostima lošeg tumačenja čitaoca, te primenjujem autocenzuru, d abudem i ja u skladu sa nijansama EU. A odnosi se na kučiće i njihove potrebe na Štrandu.
  • F

    09.04.2019 19:21
    Odlicna ideja!
    Uvedite simbolicno naplacivanje od 5 dinara. Verujem da ce se za 2 godine sakupiti dovoljno ako ne za novi remont ono bar za zamenu dotrajalog mobilijara.
  • Vlada

    09.04.2019 16:49
    Pazi cifre...15 miliona... 110.000 eur... ju ju ju kako nas peljese

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti