Novosadski frizer pokrenuo humanitarnu akciju: Šišajte se u "Berberaju" i pomozite komšinici u kolicima

Momci iz salona "Berberaj" u Mite Ružića danas friziraju u humanitarne svrhe.
Novosadski frizer pokrenuo humanitarnu akciju: Šišajte se u "Berberaju" i pomozite komšinici u kolicima
Foto: 021.rs
Naime, svako šišanje u "Berberaju" danas je za pomoć starijoj sugrađanki iz kvarta, a koja se kreće pomoću kolica. Akciju je pokrenuo vlasnik salona Andrija Nikitović, koji se nedavno javio komšinici na ulici i upitao je - da li joj nešto nedostaje?
 
"Godinama gledamo komšinicu kako se odlučno i bez problema kreće u kolicima po svim vremenskim prilikama i neprilikama. Jesenas sam je video i nije imala energije koliko inače ima. Nisam imao mira dok je nisam nedavno zaustavio i pitao je kako je, a rekla mi je da bi joj dobro došao pomoćni deo, elektrotočak, koji se montira na postojeća kolica. Moji momci i ja izdvojićemo današnji dan za nju i šišamo kako bismo celokupan pazar usmerili za nabavku ovog elektrotočka", kaže za 021 Andrija Nikitović, popularni Brica.
 
 
Kako pojašnjava, bitno je učestvovati, pa tako ne morate ni ostajati na šišanju - dovoljno je da donirate iznos za pomoć ovoj Novosađanki.
 
"Već se dosta ljudi javilo da pomogne i cela organizacija je na nivou. Već smo u kontaktu sa njenim komšijama i upoznati su sa celom akcijom. Nadam se da ćemo skupiti dovoljno novca. Ako vas put dovede do centra grada, svratite do 'Berberaja' i ostavite sumu koju želite", dodaje Brica.
 
 
Ovaj Novosađanin je veliki prijatelj Radija 021. Od 2008. godine do danas uspešno je sproveo na desetine akcija, a pamtimo tu 2008. godinu, kada je Andrija Nikitović inicirao akciju za pomoć malom Petru Jevtiću. Tada četvorogodišnjem Petru je bila potrebna rehabilitacija nakon pada sa visine, a samo u Bricinom salonu "Čarolija" prikupljeno je više od 200.000 dinara. 
 
Do "Berberaja kod Brice" danas možete da svratite do 20 časova.
 
  • Semiramida

    13.04.2019 15:22
    Extra momak
    Moram da pohvalim ovog momka jer mi je jednom prilikom pomogao, kada niko nije mogao (hteo).
    Bila sam parkirana u Grčkoškolskoj ulici i kada sam prisla bliže, vidim pukla mi guma na autu. Ja sam okrenula par brojeva, niko nije mogao (hteo) da mi pomogne, a Andrija je sedeo u kaficu preko puta i dobacio : " jel treba pomoć?".
    Prišao je, pokazala sam mu na točak i rekao je : "Skloni se i ne brini". Zamenio je točak za čas posla, posle smo otišli u isti kafić da popijemo piće, morala sam da se zahvalim čoveku i posle svako na svoju stranu.
    Zaista divna osoba u ovim putem ga puno pozdravljam.
  • Laloš

    12.04.2019 13:33
    Nadam se da neće proći kao Sergej.
  • Bora Krstic

    11.04.2019 09:01
    Ovo nije prvi put,koliko ja znam, da Brica pokrece akciju da se nekom pomogne. Komsiluk bi isto mogao da se ukljuci aktivnije. Bravo Brico

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti