Novosadski naprednjaci ostaju u Skupštini grada "koliko god to bilo potrebno"

Odbornici Srpske napredne stranke u Skupštini Grada Novog Sada odlučili su da se, kako su naveli, solidarišu sa poslanicima Narodne skupštine i ostanu u gradskom parlamentu koliko god to bude bilo potrebno, odnosno dok "državni organi ne počnu da rade svoj posao i konačno se ne obračunaju sa fašistima, ženomrscima i nasilnicima".
Novosadski naprednjaci ostaju u Skupštini grada "koliko god to bilo potrebno"
Foto: 021.rs (arhiva)
Kako je rečeno na konferenciji u Skupštini Grada Novog Sada, odbornici vladajuće partije, poučeni dešavanjima u beogradskom parlamentu, odlučili su da "zaštite institucije svog grada i ne dozvole teror manjine nad većinom"
 
"Mi kao odbornici koje su građani Novog Sada birali u institucije, u Skupštinu Grada Novog Sada, velikom većinom, imamo zadatak i dužnost nam je da institucije Grada branimo u Skupštini. Nikako na ulici, jer mi na vlast nismo došli preko ulice, a nećemo dozvoliti da ulica prekraja izbornu većinu građana. Ostaćemo ovde koliko god to bude bilo potrebno, dok državni organi ne počnu da rade svoj posao i konačno se ne obračunaju sa fašistima, ženomrscima i nasilnicima", kazala je šefica Odborničke grupe SNS Dina Vučinić
 
Poziv na konferenciju naprednjaka u gradskom parlamentu, po svemu sudeći, bio je rezervisan samo za pojedine medije u Novom Sadu, među kojima nije bio 021.rs. Novinarka 021.rs posetila je večeras Skupštinu grada, ali niko od prisutnih odbornika iz redova SNS nije želeo da odgovori na novinarska pitanja, niti su joj dozvolili da ih fotografiše.
 
Novosadski naprednjaci nisu jedini koji su se odlučili da "prenoće" u gradskom parlamentu. Sa kolegama iz Beograda, "solidarisale" su se i Nišlije, koji su se zaključali u salu Skupštine kako bi, takođe, "sprečili nasilje i rušenje institucija". 
 
Nasuprot tome, članovi vladajuće stranke ulaze i u one skupštine u kojima ne predstavljaju većinu. Tako su Odbornici SNS danas došli u salu Skupštine Opštine Stari grad u Beogradu. Isti scenario se dogodio i u Paraćinu, kao i u Šapcu. 
  • novosađanka

    16.04.2019 15:59
    brkata Dina Vučinić
    Ako je šef hteo da unizi svoju stranku onda na čelo odbora imenuje ženu sa brčinama koja nema ni moralnu ni bilo koju drugu vrednost.
  • Marijana

    13.04.2019 19:57
    Jeste li poneli pidzame,papuce i cetkice za zube,ako jos zuba imate.Ko ceka doceka!
  • Nixon

    13.04.2019 14:01
    @Reketas
    Zbog plate. Da nemaju platu ovde ne bi ni do trafike dosli da rade pojedini

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti