Potrebna pomoć za transplantaciju srca

Slađani Benke iz Čuruga potrebna je novčana pomoć za transplantaciju srca u jednoj od inostranih klinika.
Slađani Benke iz Čuruga potrebna je novčana pomoć za transplantaciju srca u jednoj od inostranih klinika.

Troškovi transplantacije iznose oko 100 hiljada evra, a da bi se našla na listi čekanja za ovu operaciju ta suma mora biti na njenom žiro računu. Porodica nije u mogućnosti da obezbedi taj novac, a država ne snosi troškove za takve operacije.

Slađana Benke ima 25 godina i majka je dvoje dece. Prema rečima Milorada Radnova, jednog od građana koji rade na prikupljanju novca za operaciju, Slađana je posle porođaja, u avgustu prošle godine, obolela od teške srčane bolesti, kardiomiopatije dilatativa.

Porodica apeluje na građane da im pomognu, a prema rečima Milorada Radnova u planu su različite akcije prikupljanja novca: "Tražićemo da se prave priredbe, u Čurugu, Novom Sadu i Zrenjaninu. Ovih dana je u planu priredba u Čurugu. Planiraju se i akcije na televiziji, u firmama, državnim institucijama, ambasadama i poštama. Vršićemo opšti pritisak na javnost, da svi učestvuju."

Građani koji žele da pomognu Slađani Benke, mogu uplatiti novac na račun u NLB banci 310-0410100424065-14, a više informacija mogu naći i na veb sajtu www.srcezasladju.com. (J. S.)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti