Formirana radna grupa za izradu Plana mreže zdravstvenih ustanova

Pokrajinska vlada formirala je danas radnu grupu koja će biti zadužena za izradu Plana mreže zdravstvenih ustanova.
Formirana radna grupa za izradu Plana mreže zdravstvenih ustanova
Foto: 021.rs
Radnu grupu čine predstavnici Instituta za javno zdravlje Vojvodine, Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, Pokrajinskog Fonda za zdravstveno osiguranje i zdravstvenih ustanova sekundarnog i tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite, čiji je osnivač APV.
 
Nedavno je usvojen Zakon o zdravstvenoj zaštiti prema kojem Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo dobijaju nove nadležnosti, i preuzimaju osnivačka prava nad 44 Doma zdravlja u Vojvodini, zbog čega je i inicirano da se napravi Radna grupa.
 
Ova telo će imati zadatak da nakon analize zdravstvenog stanja i broja starosne strukture stanovništva, postojećeg broja, kapaciteta i rasporeda zdravstvenih ustanova, stepena urbanizacije, razvijenosti i saobraćajne povezanosti pojedinih područja, dostupnosti zdravstvene zaštite, potrebnog obima određenog nivoa zdravstvene delatnosti, ekonomskih mogućnosti i drugih činilaca, iznese Predlog rešenja Plana mreže zdravstvenih ustanova.
 
Opširnije o tome šta zapravo znači ova promena nadležnosti možete čitati u našem tekstu OVDE.
  • Pićuka

    16.04.2019 17:58
    Mislim da oni nemaju kadrove da bilo šta urade valjano.
  • izdavanje

    16.04.2019 01:16
    Sada ce videti i da imaju visak domova zdravlja, pa ce i njih izdati kao apoteke.malo radna grupa, pa malo dugovi, pa redom....
  • Lala

    15.04.2019 16:47
    Lopine
    Opet grupa za otimanje para od naroda. Strašno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti