Još malo vremena za predupis budućih medicinara u Novom Sadu

Budući medicinari imaju još vremena da se prijave za predupis u Srednju školu "Sveti Arhangel" u Novom Sadu, za školsku 2019/2020. godinu.
Još malo vremena za predupis budućih medicinara u Novom Sadu
Foto: Pixabay
Cena je, kao i protekle dve uspešne školske godine, 800 evra po godini - najpovoljnija u gradu. Međutim, uslovi školovanja postali su još bolji zahvaljujući korisnom "fidbeku" koji škola dobija od svojih svršenih đaka.
 
Profili u oblasti medicine i dalje su veoma popularni. Zbog toga "Sveti Arhangel" iz ponude izdvaja sledeće profile: farmaceutski tehničar, fizioterapeutski tehničar, laboratorijski tehničar, medicinska sestra - tehničar, stomatološka sestra - tehničar, medicinska sestra - vaspitač, pedijatrijska sestra - tehničar, zubni tehničar i ginekološko-akušerska sestra. Osim ovih smerova, u ponudi su i medicinski i nemedicinski profili III stepena (zdravstveni negovatelj, trgovac), nemedicinski profili IV stepena (trgovinski tehničar, ekonomski tehničar), kao i posebne dokvalifikacije za V stepen.
 
Šta dobijate?
 
Zahvaljujući redovnoj nastavi, polaznici stiču IV stepen stručne spreme prema akreditovanim programima Ministarstva prosvete. Sve popularniji su i programi prekvalifikacije i dokvalifikacije, koji su takođe na raspolaganju zainteresovanima da steknu nova znanja i promene posao ili da dosegnu ciljeve koje imaju pred sobom. Dokvalifikacija je odličan korak za sticanje V stepena stručne spreme, a za profile poput laboratorijskog tehničara za mikrobiološke analize, medicinske sestre - tehničara za neurološku dijagnostiku...
 
Upisom u "Sveti Arhangel" i redovnim školovanjem, dobijate tačno ono što ste platili - vrhunsko znanje po odličnoj ceni. Nastavu drže iskusni predavači koji imaju decenije iskustva na medicinskom polju, a učenicima su spremni da prenose praktično znanje (uz obaveznu teoriju koju svaki vrstan medicinski radnik mora da "drži u malom prstu"). Reč je o primenjivom znanju, bez "preskakanja" koraka.
 
Kad je reč o praktičnoj nastavi, ona se odvija u renomiranim državnim i privatnim ustanovama, po planu i programu.
 
S obzirom na činjenicu da je reč o srednjem obrazovanju, svi polaznici Srednje medicinske škole "Sveti Arhangel" pohađaju i nastavu iz obaveznih predmeta, u skladu sa Zakonom o osnovnom i srednjem obrazovanju. Predmeti koji se podrazumevaju u rasporedu su: matematika, srpski jezik i književnost, strani jezik i fizička kultura, a u zavisnosti od upisanog smera, učenici će imati i nastavu iz geografije, informatike, latinskog jezika, računarstva, hemije, istorije, biologije, sociologije, likovne kulture, muzičke kulture, ustava i prava građana, te verske nastave ili građanskog vaspitanja, kao izbornih predmeta.
 
Predupis je u toku, a broj mesta je ograničen.
 
Srednja medicinska škola "Sveti Arhangel" nalazi se na Trgu Marije Trandafil 14 u Novom Sadu. Dodatne informacije možete potražiti na zvaničnom sajtu i na mejl adresi srednjaprivatnaskola@gmail.com ili na nekom od brojeva telefona, a novosti saznajte i na Fejsbuk stranici škole OVDE
 
Radno vreme škole je radnim danima od 8h do 20:30h, kao i subotom od 9 do 14 časova.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti