FOTO: Pesak na Štrandu će biti čist i pored vađenja 20.000 kubika mulja

Radovi kod Špica na Štrandu, gde je u toku vađenje rečnog nanosa na ulazu u Dunavac, kod pojedinih Novosađana izazvali su zabrinutost da će pesak na plaži biti zamenjen muljem, ali nadležni za 021.rs navode da nema razloga za brigu.
FOTO: Pesak na Štrandu će biti čist i pored vađenja 20.000 kubika mulja
Foto: 021.rs

Pokrajinska vlada je, po informaciji dobijenoj od Rečne flotile Vojske Srbije, nedavno izdvojila sedam miliona dinara da bi se očistio prolaz ka Dunavcu, kako bi mogli da prolaze brodovi i čamci, odnosno da se uspostavi normalan rečni saobraćaj. U "Vodama Vojvodine" za 021.rs navode da je u toku čišćenje 20.000 kubika mulјa, a rok za završetak tih radova je sredina maja.

"Izvađeni materijal cevovodom se deponuje u maticu reke. Na zahtev i molbu "Gradskog zelenila" manja količina peska izbačena je u plićak Dunava, odakle će njihova mehanizacija pesak rasporediti po plaži i, ukoliko bude potrebe, ukloniti prljavštinu", kažu u "Vodama Vojvodine".

U "Gradskom zelenilu" za 021.rs navode da će pesak koji je prebačen iz Dunavca na obalu do početka sezone, 1. maja, biti raspoređen duž cele plaže, u dužini od 700 metara. Portparol ovog preduzeća Ivan Nožinić kaže da se pesak čisti, kao i da se ne radi o dunavskom mulju.

"Sav pesak koji je prebačen iz Dunavca biće raširen po plaži i ručno očišćen, a nakon toga i mašinski prosejan", kaže Nožinić.

On je dodao da će posebnu pažnju posvetiti delu plaže oko Mosta slobode, mada je ovaj prostor prošle godine detaljno očišćen od ostataka kamenja, betona i drugih stvari zaostalih nakon rušenja mosta 1999. i, potom, njegove obnove. Prema rečima Nožinića, plaža se redovno čisti tokom sezone, od 1. maja do 30. septembra, što ručno, što mašinski.

  • Nikola

    22.04.2019 15:50
    Neistina
    Velika ne laž da se pesak na Štrandu čisti. Protekle dve godine stanje je zaista zabrinjavajuće a mašina za čišćenje postoji. Deo plaže uzvodno od mosta je neupotrebljiv za kupače.
    Pozdravljam ovu akciju, ali ovakve stvari treba da su potpuno redovne. Zakupce takođe treba i te kako postrojiti da održavaju higijenu peska koji je pod zakupom. Obožavam Štrand i volem ga i ovako musavog al da neko ovako laže nema smisla oćutati. Uostalom021 je tu da nas informiše pa kada dođe leto izvolite proverite i sami. Još da se reši nivo jačine muzike koji ne sme da se prelazi, reši se pitanje onog restorana da radi kako valja (higijena prvenstveno) i Štrand može ponovo da podseća na onu oazu mira kakva je nekada bila - možda je bilo sirotije ali prosto lepše.
  • Dejan

    20.04.2019 11:59
    nS
    Dodjite na Oficirac, tamo ne vade pasak i mulj, cisto je i besplatno !
  • paaa

    20.04.2019 07:46
    Bilo bi lepo da se naspe i prečisti, jer ovo kakav je pesak poslednjih godina je jedna velika sramota. Pesak na šrandu je bar 5 godina unazad kao na bilo kojoj divljoj plaži gde je prepušten prirodi, pa je debljine kako priroda napravi, a prepun prljavštine, prirodnog djubreta, a i ljudskog. Ok ko voli divlje prirodne plaže, ali štrand je gradska plaža, vodi je javno preduzeće koje dobija za to velike sume našeg novca za održavanje, za koju se plaća ulaznica, a to podrazumeva čist i debeo pesak, znači nanošenje, prečišćavanje, uredjivanje zelene površine - sve ono što se godinama ne radi na štrandu i dovelo je da nekad najlepša plaža izgleda zapušteno i ružno i krajnje prljavo..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti