FOTO: Akademija umetnosti proslavila 45. rođendan

Centralna svečanost povodom obeleževanja 45. rođendana Akademija umetnosti Univerziteta u Novom Sadu priređena je danas u Multimedijalnom centru Akademije umetnosti, uz prisustvo velikog broja dugogodišnjih prijatelja i saradnika Akademije.
Dekan Siniša Bokan izrazio je veliko zadovoljstvo rezultatima rada, a pre svega umetničke produkcije studenata i profesora i naglasio da upravo iz tog razloga Akademija danas traži nove prostore za rad i realizaciju programa za likovnu, dramsku i muzičku umetnosti.
 
"Akademija umetnosti posvećuje veliku pažnju i razvoju međunarodne saradnje kroz program razmene Erazmus plus, međunarodne projekte i bilateralnu saradnju. U ovoj školskoj godini primetan je znatan porast mobilnosti, tako da se od 14 fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, prema poslednjim statistikama za ovaj semestar, koje nisu konačne, Akademija nalazi na drugom mestu kao jedna od najaktivnijih članica Univerziteta. Na Akademiji umetnosti u ovom trenutku realizuju se tri višegodišnja međunarodna projekta koja se finansiraju sredstvima Evropske unije", naglasio je prof. Bokan i dodao da se Akademija nije ograničila samo na Evropu.   
 
Akademija umetnosti u Novom Sadu je u novembru prošle godine pristupila Alijansi umetničkih filmskih škola, kao jedina institucija iz Srbije koja je na Centralnoj dramskoj akademiji u Pekingu ušla u konzorcijum sa svetskim umetničkim univerzitetima u okviru "The Belt & Road International Film Education Alliance".  
 
Aktivnosti u polju međunarodne saradnje veoma je pohvalio i prof. dr Dejan Madić, prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Novom Sadu. On je istakao da je zadivljen rezultatima aktivnosti Akademije umetnosti, a naročito činjenicom da su umetničke škole u Kini prepoznale Akademiju kao strateške partnere.
 
Na svečanosti su uručene i zahvalnice umetničkim i obrazovnim institucijama sa kojima Akademija sarađuje dugi niz godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti