Vetar obarao stabla i lomio grane u Novom Sadu

Interventne ekipe "Gradskog zelenila" na terenu su zbog olujnog vetra koji od sinoć duva u Novom Sadu, a koji je oborio nekoliko stabala i pričinio veću materijalnu štetu.
Vetar obarao stabla i lomio grane u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Pod naletima vetra oborena su četiri stabla u Primorskoj ulici, u Zmaj Ognjena Vuka kod Doma zdravlja, u Živojina Ćuluma i u Fruškogorskog odreda. Polomljen je veliki broj grana, a najveća je pala u blizini Filozofskog fakulteta.
 
"Povređenih građana nema, a pričinjena je materijalna šteta, najviše na automobilima parkiranim u blizini drveća", poručuju u "Gradskom zelenilu".
 
U ovom preduzeću apeluju na građane da, dok traje nevreme, ne parkiraju vozila u blizini drveća, iako su ona na vreme orezana, dok su bolesna i trula stabla uklonjena.
 
Vetar je napravio i problema na Ribljoj pijaci, gde je sa jednog od prizemnih objekata podigao limeni krov. Kako je 021.rs čuo na licu mesta, građani su primetili da je košava podigla deo limenog krova i oni su potom pozvali radnike JKP "Tržnica", koji su trakama ogradili okolinu i potom sklonili deo krova.
 
Jak vetar je po gradu gurao kontejnere, raznosio smeće, a problema su imali i radnici na mnogobrojnim gradilištima, kako bi zadržali platnene ili najlonske prekrivače na skelama.
  • Alexa

    24.04.2019 11:29
    Ne lomite mi bagrenje
    Kadgod je bilo da se oko naselja planski sadi tzv vetrozaštitni pojas koji služi, jelte, da se oslabi vetar koji duva po ovoj našoj opusteloj ravnici. To je nasleđeno kao jako dobra i oprobana praksa od onih koji su ovu ravnicu orali.
    Nisu naši stari bili budale što su oko salaša sadili bagrem.
    Mada, da su imali behaton na raspolaganju, možda bi drugačije pesma iz naslova išla...
  • Vlajko

    24.04.2019 06:53
    Nožinić ne govori istinu
    Nisu sva stable orezana i trula uklonjena. U dvorištu stambenih zgrada i DTD, preko puta stadiona kod parka, a koje je po katastru javna površina ima nekoliko ogromnih grana koje oštećuju fasade, a grane samo što ne padnu na parkirane automobile. I pored nekoliko dopisa Voda Vojvodine zelenilu ništa se ne čini godinama. Bar postoji dokaz da su obavešteni, pa ako nastane šteta znaće se koga treba tužiti.
  • Ivan MIskovid

    24.04.2019 05:38
    Cetinjska 32
    Kad mi limari stavljali sarafe od 4 cm bez podlozaka itd. Ovako decki ajde spakirajte i da vas ne vidim. Na krovu mora biti saraf ako ide u drvo najmanje 8 cm dugacak ako ne i vise sa specialnim navojem za drvo i gore sto sira podloska. Ako ide u beton nemojte mi davati plasticne tiple nego metalne itd. Sve sami : ma mi znamo sve mi mozemo sve nema problema. Nije tek tako izmisljena Srpska Posla.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti