FOTO: "Grupa Budi jedan" donirala odeću Svratištu za beskućnike

Članovi novoosnovane nevladine organizacije "Grupa Budi jedan" sakupili su odeću, koju su danas darovali sugrađanima u Svratištu za beskućnike u Novom Sadu.
FOTO: "Grupa Budi jedan" donirala odeću Svratištu za beskućnike
Foto: 021.rs
Branka Kresoja, predsednica udruženja kaže za 021 da će Grupa B1 informacije dobijene u razgovoru sa zaposlenima u Svratištu o potrebama njihovih štićenika, iskoristiti da organizuje nove akcije u oblasti ostvarivanja i zaštite socijalnih i građanskih prava i ovih Novosađana. 
 
"Ova akcija udruženja u stvari je prva u nizu koja za cilj ima da pomogne našim najugroženijim sugrađanima. Ujedno je i prva od akcija koje imaju za cilj podizanje svesti građana o solidarnosti, o toleranciji i o načinima na koji svaki građanin može da bude jedan od aktivnih učesnika u stvaranju solidarnijeg društva", ističe Kresoja.
 
 
Ona dodaje da će sprovoditi različite aktivnosti u svrhu promocije edukacije, zapošljavanja i ekonomskog osnaživanja i ljudskih prava. Naglašava da ima u vidu da je naše društvo već dugo u krizi i da je mnogima potrebna pomoć.
 
"Mada nema precizne evidencije, beskućnika je sve više, usled nezaposlenosti i porasta siromaštva i time su mnogi pogođeni. Ipak, nekada zaboravimo da su upravo mnogi od nas koji za druge mogu mnogo da učine."
 
 
Kresoja poziva građane da se pridruže ovoj i budućim akcijama, kao volonteri ili kao donatori. O daljem delovanju Novosađani će biti obavešteni putem društvenih mreža i medija, a za sve informacije mogu se javiti na mejl office@goupb1.org.
  • Veki

    24.04.2019 22:59
    Bravo
    i svaka cast za akciju jer stvarno ima puno beskucnika po ulicama Novog Sada!!!!-
  • Jovan

    24.04.2019 18:11
    Bravo .
  • Željko

    24.04.2019 17:20
    Bravo.
    Sve pohvale za izuzetan gest novoosnovane organizacije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti