MTB trka do nedelje na Fruškoj gori

Etapna trka planinskih biciklista (MTB trke), u organizaciji Biciklističkog kluba "Novi Sad", počinje danas, 2. maja, na Fruškoj gori i trajaće do nedelje, 5. maja.
MTB trka do nedelje na Fruškoj gori
Foto: Pixabay
U četvrtak, 2. maja, počinje etapna trka, dok u nedelju, 5. maja, u 10 časova ispred hotela Ceptor na Andrevlju startuje poslednja etapa.
 
Trka je inače u zvaničnom kaledaru UCI (Svetska biciklistička unija), te donosi veliki broj bodova za svetsku UCI rang listu, što je jedna od najvećih atraktivnosti. Takođe trka je i u okviru kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.
 
Organizatori kažu da je staza ista i za žene i za muškarce. Trka se vozi četiri dana, pobednik je onaj takmičar koji u četiri dana ima najbolje vreme. Trka iziskuje fizičku pripemu, pripremu bicikla, tehničku i logističku podršku mehaničara i trenera, ali svakako i taktiku samih takmičara. 
 
Ove godine trka se vozi u klasi 1 odnosno S1 koja pobedniku donosi 120 bodova.
 
"Ove godine posebna pažnja je poklonjena rekreativcima i mlađim kategorijama i to tako što će u nedelju, u okviru poslednje etape, moći da voze trku rame uz rame sa najboljima iz Evrope i sveta. A, voziće zaista uz najbolje trkače i ono što nas raduje jesu prijave reprezentacija Japana, Francuske, Izraela, Mađarske, Slovenije, BIH, Rumunije, Hrvatske i Makedonije. Do sada imamo 18 prijavljenih nacija i već ćemo imati 53 biciklista na startu, što je zaista impresivan broj", kaže direktor trke Nemanja Vajs.
 
Biciklistički klub "Novi Sad" je od 2014. do danas organizovao i sedam etapnih trka koje su u kalendaru svetske biciklističke unije UCI (Svetska biciklistička unija). U prethodnim izdanjima takmičari su bili i svetski prvaci kao što su Simon Andreasen i Jana Belomojna, a takođe u Novom Sadu trkao se i veliki broj evropskih i nacionalnih prvaka.
  • Ns 49

    03.05.2019 07:25
    Pešačka i bicilkistička takmičenja svako podržava ali ne i motoraška koja prave zagađenja i veliku buku. Ipak trebalo bi svuda staviti do znanja kada i gde će biciklisti voziti pa i juriti da ne bi došlo do povrešivanja šetača.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti