Otvaranjem novog dela Bolnica "Eliksir" obeležila 30 godina saradnje sa klinikom u Kalugi

Specijalna oftalmološka bolnica "Eliksir" povećala je svoje kapacitete, a otvaranjem proširenog dela obeleženo je tri decenije saradnje sa Očnom klinikom "Fjodorov" u Kalugi, u Rusiji.
Otvaranjem novog dela Bolnica "Eliksir" obeležila 30 godina saradnje sa klinikom u Kalugi
Foto: 021.rs
Kako je rečeno, zahvaljujući toj saradnji sa čuvenom ruskom klinikom, Bolnica "Eliksir" danas raspolaže sa najsavremenijom opremom za dijagnostiku, operacije i lečenje oka.
 
Prema rečima direktora Očne klinike "Fjodorov" dr Aleksandra Terešćenka, danas je u primeni najsavremenija hirurgija, čiji je vrhunac ambulantna hirurgija ili "hirurgija za jedan dan", odnosno operacije nakon kojih pacijenti istog dana mogu da idu kući. 
 
Direktorka "Eliksira" Ruža Subotić kaže da je najveća satisfakcija kada pacijenti odu kući bez problema sa vidom koje su do tada imali.
 
"Srećna sam što smo svedoci napretka medicine i što učestvujemo u tome, što ljudima pružamo mogućnost da iz ove bolnice, posle 10-ak minuta koliko traje operacija, izađu sa boljim vidom", navodi Ruža Subotić.
 
U programu Eliksira "U Kalugu po bolji vid", pacijenti iz Srbije sa najsloženijim oboljenjima oka, naročito deca, imaju mogućnost da se leče na ruskoj klinici. U Rusiji je do sada organizovano bilo više od 320 grupa. 
 
"Takođe, mnogo lekara iz Srbije dolazilo je na obuku i učili smo ih dijagnostičkim ispitivanjima, kao i laserskoj hirurgiji", kaže dr Terešćenko.
 
"Eliksir" je i jedna od privatnih klinika u kojima se pacijenti sa duge liste čekanja za operaciju katarakte operišu o trošku Fonda za zdravstveno osiguranje.
  • Обсарвер

    25.04.2019 21:00
    Честитам
    За овај догађај нисам знао, али ме је јутрос проблем са страним телом у оку довео на клинику ''Еликсир''. Без речи су ме примили преко реда, као хитан случај и извадили страно тело из ока. Нису хтели да наплате интервенцију и преписали су капи за очи. Хвала др, Пујићу и његовој колегиници из Русије. Још једном честитам на отварању новог дела болнице.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti