Brnabić: Spremna sam da pomognem direktorki Kanala 9, ali ne smem da se mešam u sudske odluke

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je danas, povodom štrajka glađu direktorke novosadskog TV Kanala 9 Maje Pavlović, da je spremna da pomogne i uvek i sa svakim razgovara gde god i kada god je potrebno, ukoliko na taj način može da doprinese rešavanju problema.
Brnabić: Spremna sam da pomognem direktorki Kanala 9, ali ne smem da se mešam u sudske odluke
Foto: 021.rs
"Kao predsednica vlade trudim se da, u okviru ovlašćenja koja mi ustav i zakon daju, uvek kada je to moguće reagujem na svaku pritužbu građana. U vezi sa slučajem direktorke novosadskog TV Kanala 9 Maje Pavlović spremna sam da pomognem i razgovaram, ali koliko sam upoznata njen zahtev je da sud donese presudu", poručila je Brnabić.
 
Premijerka Srbije je ukazala da ni kao građanka, ni kao predstavnica izvršne vlasti ne sme i ne može da se meša u sudske odluke.
 
"Niti mogu da se mešam niti mogu da zauzimam strane, iznosim mišljenje ili na bilo koji način utičem na ishod sudskog postupka, budući da je sudska vlast u potpunosti samostalna i nezavisna u svom radu. Jedino što mogu da uradim je to što može i gospođa Maja Pavlović - da se nadam da što pre dođe do okončanja tog postupka", istakla je u saopštenju premijerka Brnabić.
 
Brnabić je izrazila nadu da će direktorka novosadskog TV Kanala 9 prekinuti štrajk glađu i pozvala je da ne ugrožava svoje zdravlje.
 
Podsetimo, Maja Pavlović već jedanaest dana štrajkuje glađu zbog nagomilanih problema koji su nastali nečinjenjem državnih i pravosudnih organa. Njen lekar je juče saopštio da joj zdravlje može biti ugroženo. Kako navodi Pavlović, štrajk glađu neće prekidati dok se ne reše nagomilani problemi, koji ne muče samo TV Kanal 9, već i sve ostale lokalne i regionalne elektronske medije u Srbiji. 
  • Jaroslaw ver.2

    26.04.2019 01:04
    Draga premijerko obratite se Svemogućem, on može da se meša u sve kad već Vi ne smete.
  • SPP

    26.04.2019 00:14
    Sudstvo je nezavisno?
    Da, naravno da TREBA da bude nezavisno, a da li je STVARNO tako??? Da li je moguce da premijerka nije upucena?! Ako nije, zasto nije? Ako jeste, zasto ne govori istinu? Ako ne sme, zasto je prihvatila mesto predsednice Vlade? Mozda zato sto zbog fotelje premijera ne postoji barijera???
  • Krompjuter

    25.04.2019 23:19
    Podrška
    Napred Majo, bice pravde!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti