Direktorka Kanala 9 nastavlja štrajk glađu jer država "ne radi ništa konkretno"

Državni organi još ne reaguju na štrajk glađu direktorke Kanala 9 Maje Pavlović, koji traje 15 dana.
Direktorka Kanala 9 nastavlja štrajk glađu jer država "ne radi ništa konkretno"
Foto: 021.rs

Pavlović za 021.rs kaže da se oseća malaksalo, da teže diše i govori, ali da joj još nije potrebna pomoć lekara, i da će nastaviti štrajk.

"Svi me mole da prekinem štrajk, ali smatram da sada kada sam toliko izdržala, ne mogu da prekinem a da ništa konkretno od strane države nije urađeno", navodi Pavlović za 021.

Ona navodi da je do sada dobila samo poziv iz Ministarstva pravde i da im je saopštila brojeve sudskih postupaka u kojima učestvuje Kanal 9, a da planira da od petka, 3. maja kada se obeležava Dan slobode medija, u Beogradu nastavi štrajk glađu.

Podsetimo da je osnovni zahtev direktorke Kanala 9 da ima sastanak sa premijerkom Anom Brnabić i predsednicom Ustavnog suda Vesnom Ilić Prelić kako bi mogla da iznese svoje probleme i apeluje na njih da utiču na svoje podređene da rešavaju postupke i poštuju zakone.

Udruženja novinara i medija su više puta uputila pisma podrške Maji Pavlović i apelovala na državne institucije da reaguju. Sa istim porukama se oglasio i deo opozicionih stranaka.

Do sada je jedina reakcija bila izjava premijerke Ane Brnabić da je uvek spremna za razgovor, ali da "ni kao građanka, ni kao predstavnica izvršne vlasti ne sme i ne može da se meša u sudske odluke".

  • dijasporac

    01.05.2019 00:57
    Meni pada u oci ovo:
    "apeluje na njih da utiču na svoje podređene da rešavaju postupke i poštuju zakone".
    Znaci li to da se vlasnica TV kanala zali da njen sudski predmet ne resavaju dovoljno brzo ili su ga, pak, resili na njenu stetu pa trazi da se drugacije resi van sudskog postupka? Nigde ne stoji da je iscrpla pravni put, zalbu na presudu.
  • lol

    30.04.2019 21:08
    Znate kako kazu karma je ...... Ne kazem da je fer to sto se desava toj privatnoj televiziji ali je doticna nanela i previse nepravde svojim radnicima od kada nema njenog oca. Plate koje se ne mogu nazvati ni mizernim, plate koje su ponekad i mesecima kasnile dok su familijarno kupovali nova kola, rad na crno. Ko je imao ludu "srecu" da bude prijavljen bio je prijavljen kao ne kvalifikovan radnik itd. U svakom slucaju godinama su se preko veza i vezica izvlacili od kazni sa strane inspekcija. Tako da, karma radi svoje!
  • mils

    30.04.2019 21:00
    Znate šta ona ima širok spektar mogućnosti da se izbori za svoja prava,bože moj pa ona je televizija prozor u svet, otvori taj prozor i bori se.Šta da kažemo mi obični koji nemamo te mogućnosti ,vučemo se po sudovima i po 10-15 godina i kad dobijemo opet ništa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti