VIDEO: Šetnja Besmrtnog puka u četvrtak u Novom Sadu i još 10 gradova

Besmrtni puk Srbija organizovaće u četvrtak, 9. maja, na Dan pobede nad fašizmom, šetnju u Novom Sadu i još 10 gradova Srbije.
Šetnje se organizuju u sećanje na stradale i učesnike svih ratova u prošlom veku. Marševi će biti organizovani, osim u Novom Sadu, u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Kraljevu, Užicu, Kruševcu, Kikindi, Somboru, Pančevu i Paraćinu.
 
Besmrtni puk Srbija je pozvao građane da se pridruže internacionalnoj manifestaciji i da ponesu slike svojih predaka i bližnjih koji su se borili za slobodu u Prvom i Drugom svetskom ratu, ratovima devedesetih i protiv NATO agresije. Kako je navedeno, Besmrtni puk će biti održan bez ikakvih političkih obeležja, pod zastavom Srbije, i imaće isključivo rodoljubivi karakter.
 
U Novom Sadu marš Besmrtnog puka kreće sa Keja žrtava racije u 17 časova. Kolona će se kretati Bulevarom cara Lazara, Stražilovskom, Žarka Zrenjanina i ulicom Modene do Trga slobode, gde će se održati svečani koncert.
 
Marš besmrtnog puka prvi put je održan u Rusiji 2011. godine, odakle se raširio u četrdeset zemalja sveta i postao međunarodna manifestacija.
 
  • Morsko Prase

    06.05.2019 16:44
    Besmrtni puk nit je besmrtan nit je puk, ali tako zvuči dobro ošišanim momčinama dok u tmini kladionice smišljaju sledeći nacionalpatrijotski poduhvat usmeren k trebljenju nevernika.
  • Vojvodjan

    06.05.2019 14:19
    Ruska KGB PROPAGANDA - kroz velikosrBske desničarske ŠIZOIDE; koji nikako da se odluče izmedju Milana Nedica i Crvene Armije; samo da se PRKOSI Zapadu. Ali, nema veze - čekajte samo kad dodje do priznanja Kosova - "sletanja poslušnika iz Beograda". Šta će onda, i kako biti.
  • Milan

    06.05.2019 13:52
    matija@ptt.rs
    Komunistički dernek dirigovan iz Moskve....Sad bi oni koji su 1945 napravili genocid nad srpskim narodom i 1991 razbili Jugoslaviju da budu u istim redovima sa slavnom srpskom vojskom i nacijom., Ajde kominternovci šetnja al prema Sibiru!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti