Klinički centar Vojvodine od jeseni će se grejati preko Novosadske toplane

Svi objekti Kliničkog centra Vojvodine od sledeće jeseni, odnosno od početka nove grejne sezone, grejaće se toplotnom energijom snabdevati preko sistema Novosadske toplane.
Priključuje se više objekata Kliničkog centra Vojvodine, između ostalih Neurologija, Psihijatrija, Sudska medicina, Medicinski fakultet, Farmacija, Poliklinika, Pasterov zavod, stara Specijalistička klinika, Kuhinja i Apoteka.
 
Toplifikaciju KCV-a zajednički finansiraju Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad.
 
"Toplana je iz svog budžeta obezbedila 160 miliona dinara i finansira kompletnu zamenu vrelovoda i izgradnju novih podstanica. Ponosan sam što jedno gradsko preduzeće ima kapacitet da izvede takve radove bez opterećivanja državnog budžeta. Klinički centar se grejao na mazut, tako da će sada imati energetski efikasniji, ali i ekološki prihvatljiviji sistem grejanja. Čeka nas još mnogo investicija u oblasti zdravstva na teritoriji grada. Završen je projekat kompletne rekonsturkcije objekta Doma zdravlja na Limanu 4, vredan preko 400 miliona dinara, a finansira ga Kancelarija za javna ulaganja. Tokom ove nedelje očekujemo potvrdu da je projekat odobren i krećemo u pripremu tendera, a istovremeno smo u procesu izrade projekta kompletne rekonstrukcije objekta Doma zdravlja na Novom naselju", naveo je gradonačelnik Miloš Vučević prilikom obilaska radova.
 
Kako je rekao pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, Klinički centar zagrevao se sopstvenom kotlarnicom na mazut, starom više od 50 godina, što je veoma često bilo nefunkcionalno, a sada će dobiti najsavremeniju toplifikaciju.
 
"Inače, u KCV trenutno radimo na nečemu što nema nijedna ustanova u Srbiji, tj. na optičkom umrežavanju svih zgrada u sklopu Centra, ali i institucija na teritoriji grada. Od toga očekujemo velike uštede u finansiranju dnevnog funkcionisanja Centra, i efektivniju komunikaciju. Završavamo rekonstrukciju klinika za abdominalnu hirurgiju, sudsku medicinu, i infektivne bolesti, a obnavlja se i Klinika za rehabilitaciju. U sledećih mesec i po dana krećemo u kompletnu rekonstrukciju intenzivne terapije Klinike za vaskularnu hirurgiju i Klinike za neurohirurgiju, sa potpunim povezivanjem ovih najznačajnijih klinika sa operacionim blokom", istakao je Gojković. 
 
On je takođe najavio da će tokom ove godine Pokrajina sa Kancelarijom za javna ulaganja krenuti u rekonstrukciju Klinike za interne bolesti, kao i završetak projekta rekonstrukcije Poliklinike, neurologije i psihijatrije, i izrazio očekivanje da će u sledeće tri do četiri godine, ta zdravstvena ustanova imati najsavremniji i najreprezentativniji objekat u regionu.
  • Ksenija

    06.05.2019 15:00
    Mazanje ociju
    Sto se ne pise o jos jednom zavrsenom namestenom konkursu za zaposljavanje u kcv, ali i u ovom grejanju sigurno je neko dobro profitirao. Ne gradi Gojkovic dzabe kucu od 700 m2

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti