Zbog gužve šalteri novosadske policije subotom rade duže, Grad nudi dodatnu pomoć

Radno vreme šaltera za izradu biometrijskih dokumenata na Bulevaru oslobođenja 143 biće produženo, saopštila je novosadska Policijska uprava.
Zbog gužve šalteri novosadske policije subotom rade duže, Grad nudi dodatnu pomoć
Foto: 021.rs

Počev od 11. maja, šalteri za predaju dokumentacije za izradu ličnih karata i putnih isprava i preuzimanje ovih dokumenata radiće subotom u dve smene, odnosno od 8 do 21 čas.

Inače, zbog gužvi za izdavanje pasoša u šalter salama novosadske policije, u gradskoj upravi su rekli da su spremni da pomognu Policijskoj upravi kako bi se ovaj problem, koji godinama muči Novosađane, prevazišao.

Gradonačelnik Miloš Vučević je naveo da su imali kontakt sa policijom i da je Grad ponudio sve svoje prostorne, tehničke i ljudske kapacitete kako bi pomogao policiji da se brže izdaju putna dokumenta.

"Čekamo od njih instrukcije. Sve što možemo, u ljudskim resusrsima, prostornim kapacitetima, Grad je spreman da uradi da Novosađani ne moraju da čekaju u redovima. Sve što budu tražili Grad će momentalno uraditi i nećemo gledati čija je koja nadležnost, već da uradimo ono što je u interesu građana", naveo je gradonačelnik.

Vučević je potvrdio da su gužve na šalterima policije posledica toga jer se navršilo deset godina od početka izdavanja novih pasoša i sada veliki broj građana menja putne isprave, a pored toga, pred leto je uvek veća potražnja za ovim dokumentima.

Grad Novi Sad je i ranije pomagao policiji oko izdavanja pasoša, pa joj je tako pre skoro deset godina ustupio prostorije na Bulevaru oslobođenja kod Mosta slobode koje se i danas koriste, kao i deo ljudstva koji je na šalterima radio u periodu većih gužvi.

Dodajmo i da se trenutno u redovima ispred šalter sale kod Mosta slobode čeka od 5 časa ujutru kako bi se dobili termini za izradu dokumenta, a da su preko portala E-uprave prvi slobodni termini početkom jula.

  • Oduvek je

    08.05.2019 21:00
    Nemoj da neko opet pominje da ranije nije bilo ovako i da nije bilo gužve.

    Često prolazim pored šalter sala i tvrdim da ne pamtim da nije bilo gužve.

    Nisu zadovoljni platama i na ovakav način izvode štrajk.
  • Gagi

    08.05.2019 20:53
    eUprava
    Ja sam malo pre gledao i zakazao slobodan termin preko eUprave, termina ima koliko hoces, pola ih je prazno, vec od sutra. I to je ono sto me sada muci, jako mi je cudno, svi pricaju da je sve puno, a na sajtu poluprazno. Kad sam vadio pasos za cerku prosle godine, sve je bilo popunjeno po dve nedelje unapred. I ovako paranoican sam sve proverio 10 puta, procitao svaku rec na ekranu, da nisam nesto pogresno odabrao, ali ne - termini za pasos, Novi Sad itd... Dobili smo i potvrdu SMS-om sa brojem zahteva i potvrdom vremena. Sad sam u dilemi - da li sam samo lud, pa cu sutra "poljubiti vrata" ili su otvorili neke nove kapacitete pa stvorili nove termine?
  • bojka

    08.05.2019 17:36
    na žalost,
    čeka me ta "groza". Kad obavim "javiću se" sa iskustvom. Samo bez mudrovanja što niste ranije, jer i mesec dana je dovoljno unapred. A ne da odeš, pa kad ugledaš ono "stojanje i sve te ljude u redu", o'ma špur!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti