Položeni venci povodom Dana pobede nad fašizmom

Povodom obeležavanja 9. maja – Dana pobede nad fašizmom, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, delegacije Gradskog odbora SUBNOR, Organizacije Rezervnih vojnih starešina Novog Sada i predstavnici Vojske Srbije položili su vence na Spomen groblju na Gradskom groblju, a zatim i na spomeniku Novosadskog odreda na Čeneju.

Gradonačelnik je čestitao svim Novosađanima i građanima Srbije Dan pobede nad fašizmom, kako je rekao, jedan od najveličanstvenijih datuma u istoriji čovečanstva.

- Taj 9. maj 1945. godine označava pobedu dobra nad zlom, pobedu ljudskosti i pravih civilizacijskih vrednosti, pobedu ljubavi nad nacizmom, fašizmom, razaranjem, ubijanjem i nad progonima. Takođe, označava prekretnicu u razvoju celokupnog čovečanstva i danas u svetu u kojem živimo taj dan jeste, pre svega, tekovina jedne velike pobede. Ta pobeda izvojevana je nad ozbiljnim neprijateljem koji je, na žalost, i danas prisutan u različitim pojavnim oblicima, a mi moramo biti oprezni i takve opasnosti prepoznavati. Kultura sećanja je nešto što svaki narod mora da prenosi sa generacije na generaciju i ovo nije priča o prošlosti, ovo je priča o budućnosti, a na nama je da potomcima ostavimo bolje mesto za život – rekao je Vučević.

Kako je naglasio, ne smemo zaboraviti da je naš narod mnogo ratovao i platio visoku cenu za slobodu u kojoj danas živimo.

  • Jovan

    09.05.2019 19:46
    Jel učestvuju i oni koji su u Rajinoj šumi napravili pokolj?
  • Tamara

    09.05.2019 16:05
    @Marina
    Savez antifašista Vojvodine opravdano ne uzima učešća u vređanju zdravog razuma, gde ČETNICI slave Dan pobede nad sobom samima!

    P.S. Prijatan sendvič i nadam se da sam ti ovom svojom replikom dodala bar jedan poen na botovskom kontu - eto, smatraj to dobrotvornim aktom! :P
  • Marina

    09.05.2019 13:24
    Hoce li se odrzavati i pobednicki mars Besmrtnog puka i da li u ikakvoj manifestaciji ucestvuje Savez antifasista Vojvodine, ili su zauzeti necim vaznijim?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti