Pajtić dobio spor protiv novosadskog SNS-a, moraju da mu plate 100.000 dinara

Nakadašnji pokrajinski premijer Bojan Pajtić dobio je na sudu spor protiv Novosadskog odbora Srpske napredne stranke zbog niza tekstova koje su objavljeni protiv njega na internet stranci ove partije tokom 2014. godine, saznaje 021.rs.
Pajtić dobio spor protiv novosadskog SNS-a, moraju da mu plate 100.000 dinara
Foto: 021.rs

U pravosnažnoj presudi Apelacionog suda u Novom Sadu od 10. aprila, a povodom žalbe tuženog SNS-a na presudu Osnovnog suda u Novom Sadu od 24. oktobra 2018. godine, doneta odluka da se potvrđuje presuda za naknadu nematerijalne štete na ime duševnog bola zbog povrede časti i ugleda, ali se smanjuje dosuđena suma na 100.000 dinara.

Kako se vidi iz presude, SNS su tužili Pajtić i tadašnji potpredsednik Pokrajinske vlade Dragoslav Petrović zbog niza tekstova u kojima su optuženi za zloupotrebe velikih novčanih iznosa. U tim tekstovima oni su optuženi da su "opljačkali" Razvojnu banku Vojvodine i Fond za kapitalna ulaganja, zloupotrebili postupke za dodelu subvencija po konkursu Pokrajisnkog fonda uz reči "teško da postoji veći i podliji lopov od Bojana Pajtića" i slično. Sud je utvrdio da je SNS objavljivanjem optužujućih članaka na internet portalu prevazišao granicu kritike vlasti.

"To što su tužioci ličnosti iz javnog života, jeste podrazumevalo veći stepen njihove izloženosti kritici javnosti, međutim, ta kritika je ograničena interesom javnosti da sazna proverene i tačne informacije, a takav karakter informacija plasiranih na portalu tužene strane, ne proizilazi iz utvrđenih činjenica u ovom postupku", navedeno je u presudi i sud dodaje da tuženi SNS nije u toku postupka nije pružio dokaze za tvrdnje, što bi bili krivični postupci za ova dela.

Nekadašnji predsednik DS-a Bojan Pajtić za 021.rs navodi da je zadovoljan presudom jer je ovim potvrđeno da je "Srpska napredna stranka na lažima i došla na vlast".

"Oni su, gebelsovskim ponavljanjem uvreda i kleveta hiljadu puta, postigli svoj cilj - učvrstili su se na vlasti. Odlično su, sve vreme, znali da ono što govore, jednostavno, nije istina. Ali, kada je istina obavezivala bivšeg Miloševićevog ministra informisanja? Nikad. Na laži su došli na vlast, uz pomoć laži se održavaju na vlasti, za drugo i ne znaju. Zato će oni i posle ove presude ponavljati iste lažljive mantre blateći svakog ko se usudi da izrekne neku kritiku, nezavisno od toga da li je glumac, profesor, novinar ili opozicioni političar", kaže Pajtić.

On dodaje da iznos naknade bio simboličan i da je "najvažnije da ostaje svedočanstvo o jednom vremenu u kome je istina potpuno ustuknula pred lažima". On se nada da će nakon ove presude, bar deo javnosti sa rezervom uzeti klevete koje režim protiv mnogih ljudi iznosi u svojim tabloidima, televizijama i na konferencijama za štampu. Pajtić je dodao da njemu lično, budući da se povukao iz politike, tako nešto nije ni važno, ali da će možda biti bitno nekim ljudima koji će se kandidovati na izborima protiv SNS.

  

  • Bujke

    10.05.2019 13:01
    Namćor
    Ovo je ista visina odstete kao da ga je ujeo pas na ulici:)
  • Jovana

    10.05.2019 08:46
    Ma ...
    Sto bi rekli iz Dubioza kolektiva "Krivo je more" , Sramna odluka suda , vredjanje gradjana.Propala RBV sama od sebe.
  • zoro

    10.05.2019 08:33
    @ Tako je
    Tipiična zamena teza. Ja sam čestitao za konkretan slučaj. Da se ovde ne lažemo, vladajućoj partiji, od svih datih izjava , 90% su LAŽ. A što se tiče Razvojne banke, i za to će sud dati konačno mišljenje. (da mi ovde ne pametujemo puno)
    Ali ako ćemo o pljačkama, meni je ipak najveća pljačka SVIH VREMENA, PLJAČKA PENZIONERA.
    Zamislite, da ceo život ulažete u banku. A onda vam neki "stručnjak" kaže da nemate više u banci 50.000 eura, nego 10% manje.(45.000). To pomnožite sa brojem penzionera, sa brojem godina i dobićete 20 Razvojnih banaka ("legalno opljačkanih para").
    A koliko će još Razvojnih banaka "isplivati" na videlo, gledećemo tek kada se ovi skinu sa vlasti. (koju svim silama i primitivizmom brane). Bojim se da ovi nisu nimalo "nevinašca". I naravno da završim, svi oni se bogate i to isključivo na naš račun. Kada ste videli da je neki političar otišao u inostranstvo, "trbuhom za kruhom"? NIKAD!!! Jel dok je naivnih, njima je ovde "EL DORADO".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti