Potpisan ugovor o privatizaciji Luke "Novi Sad"

Ugovor o privatizaciji Luke "Novi Sad" potpisan je danas u Vladi Srbije.
Ugovor su potpisali državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović i Rado Antolović, izvršni direktor preduzeća "P&O ports" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koje posluje u sastavu kompanije "DP vorld", inače trećeg najvećeg lučkog operatera na svetu.
 
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da je zadovoljan dolaskom jednog od najvećih investitora u ovoj privrednoj grani. 
 
"Raduje nas što će investicija biti veća od onog čime su ugovorom obavezani, a posebno nas raduje to što će se i te kako voditi računa o zaposlenima u Luci 'Novi Sad'. Građani će kroz ovu privatizaciju moći da osete benefit i na taj način što će deo kupoprodajne cene koju je naša Vlada postigla, pripasti Pokrajinskoj vladi, a što će se pozitivno odraziti i na investiranje u Grad Novi Sad", rekao je Vučević.
 
Luka "Novi Sad" bila je jedina preostala luka u državnom vlasništvu, a prodata je za 7,99 miliona evra, koliko je i iznosila početna cena na tenderu. 
 
Plan obe strane je da u naredne tri godine investicije u ovu luku budu više od 15 miliona evra.
  • Anonimus

    10.05.2019 21:33
    Prof dr se nije slikao...čudno
  • Starac Hodzo

    10.05.2019 17:30
    Arapi
    Investitora, I to sigurnog, ponovo doveo Dinkic. Uostalom, on je specijalista za dovodjenje arapskih investitora
  • SrBa

    10.05.2019 17:09
    Batica
    Je beli Arapin koji je za sebe i porodicu kupio lukicu da parkira brodić koje će da hapsi kao pirat po Dunavu. Skinuti tu bagru sa vlasti. Trguju i zemljom i objektima kao i pokretnim stvarima kako hoće i šta hoće. Veći harač nego Turci kada su bili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti