Manifestacija "Muzeji za 10" i pred Novosađanima na više lokacija (PROGRAM)

Najveća nacionalna muzejska manifestacija "Muzeji za 10" održava se ove, kao i svake godine, od 13. do 19. maja u Novom Sadu.
Upravnica Galerije Matice srpske dr Tijana Palkovljević Bugarski poručila je da manifestacija ove godine obuhvata i Svetski dan muzeja i Evropsku noć muzeja 18. maja, sa temom "budućnost tradicije".
 
"Namera je da se muzej predstavi kao 'hab' u kojem se pokreće niz kreativnih tema u oblasti kulture. U fokusu Galerije Matice srpske biće izložba Đure Jakšića i samo tog vikenda imaćemo priliku da vidimo remek delo iz kolekcije Narodnog muzeja - 'Devojka u plavom'. Ove godine izložbu 'Sava Šumanović i tajna pod kupolom' otvorićemo u Kulturnom centru u Parizu 17. maja i tako ćemo biti u centru evropske muzejske aktivnosti", poručila je upravnica Galerije Matice srpske.
 
Svi programi u okviru manifestacije su besplatni, a održavaju se istovremeno u Muzeju Vojvodine, Spomen zbirci Pavla Beljanskog, Galeriji Matice srpske, Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, Muzeju Grada Novog Sada, Galeriji likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića, Galeriji ogranka SANU, Arhivu Vojvodine, Zavodu za zaštitu prirode Vojvodine, Luci Novi Sad i u Udruženju likovnih stvaralaca Novog Sada.
 
Program:
 
 
Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo kulture i informisanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Gradska uprava za kulturu.
  • MIMA

    16.05.2019 10:50
    Karte
    Sve je divno sa ovom manifestacijom i najavom osim činjenice da nigde ne piše gde se mogu kupiti karte
  • Komšinica

    10.05.2019 23:03
    Super
    Jedna čekam

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti