Direktor policije: Srbija je postala sigurnija

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da se sinoć u Novom Sadu dogodio pokušaj ubistva osobe iz kriminogene sredine i da postoje određena saznanja po kojima postupa policija zajedno s Tužilaštvom.
On je za RTS rekao i da je "od početka godine rasvetljeno više 95 odsto ubistava i da ima puno poverenje u policiju da će biti rešen i ovaj slučaj".
 
Upitan da li statistika ukazuje da je u Srbiji kriminal u porastu, Rebić je izjavio da "statistika pokazuje upravo suprotno, odnosno da je 2018. bila godina sa najmanje krivičnih dela u Srbiji u 21. veku".
 
"Broj krivičnih dela koji se desio 2018. u odnosu na 2017. godinu je za oko 6,5 odsto manji, odnosno dogodilo se 6.000 krivičnih dela manje. Činjenica da se u prva četiri meseca ove godine dogodilo 12 odsto manje krivičnih dela, pokazuje da je Srbija postala sigurnije tlo za svoje građane", rekao je Rebić.
 
Naveo je i da se smanjuje i broj teških krađa (za 16 odsto), broj slučajeva nasilja u porodici (za 17 odsto), broj razbojništava (za 18 odsto).
 
"Od početka ove godine dogodilo se samo jedno ubistvo koje se moglo okarakterisati kao mafijaški obračun", izjavio je Rebić.
  • Napoleon Bonaparta

    13.05.2019 23:57
    bravo
    ovaj na svaku utakmicu grobara dolazi sa ortacima u luksuznom autu i pratnji nekoliko policijskih automobila sa upaljenoim rotacijama .Naravno sve to na naš račun.
  • Clan biblioteke

    13.05.2019 21:57
    Da li si ti normalan ?
    ...a kad si vec na vezi, kazi nam Tko to bese u Savamali... ili je i tebi direktore policije klizav teren, ako to cackas.Birokrata koji se ne pita ni zasta.
  • Torbica

    13.05.2019 08:42
    Leptejb sta ti decko pricas....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti