Nastavnica godine u SAD Mendi Mening 16. maja gostuje u Novom Sadu

Mendi Mening, nastavnica godine u SAD, biće do 18. maja gošća Pokrajinskog zaštitnika građana - ombudsmana i u tom periodu biće organizovano više predavanja i razgovora u Novom Sadu, Somboru i Beogradu.
Mening, nastavnica iz Sjedinjenih Američkih Država, specijalizovana je za rad sa učenicima migrantima i izbeglicama kojima, putem posebnih metoda rada koje je razvila, pomaže da prevaziđu strahove i lakše se prilagode novom životnom i obrazovnom okruženju. 
 
Tokom šestodnevnog boravka, Mening će obići prihvatne centre za migrante u Vojvodini, kao i škole koje pohađaju učenici migranti. Nastavnicima iz ovih škola, te drugim profesionalcima koji rade sa decom i za decu, studentima Pedagoškog fakulteta kao budućim učiteljima, njihovim profesorima, ali i drugim zainteresovanim za ove teme, Mening će održati predavanje na temu obrazovnog rada sa migrantima, iskustvima i metodama rada u slučajevima vršnjačkog nasilja i diskriminacije, te aktivnostima koje preduzima kao nosilac priznanja "2018 National Teacher of the Year".
 
Posetom nastavnice Mendi Mening Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman je želeo da doprinese unapređenju prava deteta na obrazovanje, kao i da ojača kompetencije svih profesionalaca, posebno onih uključenih u rad sa migrantskom populacijom.
 
Predavanje i razgovor sa Mendi Mening biće organizovano:
 
- 15. maja u Somboru, u Velikoj skupštinskoj sali u zgradi Županije, Trg Cara Uroša 1, sa početkom u 11 časova, 
- 16. maja u Novom Sadu, u Američkom kutku, Kej žrtava racije 2b, u 18 časova i
- 17. maja u Beogradu, u Kući ljudskih prava i demokratije, Kneza Miloša 4,  sa početkom u 13 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti