Zagrevanje pred basket spektakl u Novom Sadu, prijavite se za "Put oko sveta"

Najbolji basket 3x3 timovi sveta spremni su za "Novi Sad ultra challenger" na Trgu slobode od 24. do 25. maja, a Novosađani će imati priliku da se takmiče sa njima u popularnoj igri "Put oko sveta", 18. maja na terenima šoping centra Promenada, od 11 do 13 časova.
Svi oni koji žele da se oprobaju u ovoj košarkaškoj igri mogu da se prijave od 10. do 17. maja putem sajta https://promenadanovisad.rs/
 
Šest najboljih basketaša potiču upravo iz Novog Sada, te će svaki od njih predvoditi po jednu ekipu na svojevrsnom zagrevanju za predstojeći turnir u centru grada. Takmičari će biti u prilici da budu u ekipi sa Markom Savićem, Dušanom Bulutom, Stefanom Stojačićem, Markom Žderom, Dejanom Majstorovićem ili trenerom reprezentacije, Danilom Lukićem. 
 
Prijavljeni će biti raspoređeni u šest ekipa, a u finalu će se naći najbolji iz šest timova, dok će pobednici takmičenja, oni koji osvoje prva tri mesta, dobiti nagrade od sportskih brendova iz šoping centra Promenada - Extra Sports, Under Armour, Pro Fitness centar i Proteini.si.
 
Inače, turnir u našem gradu ima status FIBA challenger turnira, a pobednička ekipa stiče pravo učešća na prestižnom Masters turniru koji će biti održan u Meksiko Sitiju u julu 2019. godine. 
 
Specijalnu poslasticu predstavlja muzički deo događaja koji se odnosi na celodnevnu hip hop zabavu uz čuvenu novosadsku organizaciju Cake Beats pored kojih će nastupiti i Timbe, član Bad Copy ekipe, dok će im se u finalnoj večeri pridružiti i neki od najistaknutijih srpskih hip hopera, Mikri i Struka.  
 
Basket 3x3 je novi olimpijski sport koji će prvi put biti predstavljen na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Olimpijski komitet Srbije kategorisao je basket 3x3 u prvu kategoriju sporta za mogućnost donošenja zlatnog odličija sa Olimpijskih igara 2020 Srbiji. 
 
Srbija trenutno ima šest ekipa koje se zvanično takmiče na FIBA 3x3 World Tour-u, a dve najbolje ekipe na svetu dolaze upravo iz Novog Sada – "Liman 3x3" i "Novi Sad 3x3", stoga je Novi Sad već godinama prestonica basketa. Najbolji igrači sveta, Dušan Bulut i Stefan Stojačić, upisali su Novi Sad na svetsku mapu ovog sporta, dok je reprezentacija Srbije, sačinjena takođe od Novosađana, četvorostruki šampion svetskog prvenstva u basketu 3x3.
 
Ulaz za sve posetioce je slobodan.
  • Pavle

    13.05.2019 10:42
    Deci treba motivacija i pomoć
    Za sve, ili za mlade, nek se odluče. Dajte bar link na stranicu sa detaljima: https://promenadanovisad.rs/dogadjaji/zaigrajte-put-oko-sveta-sa-najboljim-svetskim-igracima-basketa/

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti