Napadnut jedan od organizatora protesta "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu

Jednog od organizatora protesta "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu, studenta Filipa Martina, napala je maskirana osoba kasno sinoć.
Martin je gađan limenkom piva, objavili su organizatori na svom Instagram nalogu u snimku nakon incidenta.
 
Slučaj je prijavljen policiji.
 
Incidenti su se, podsećamo, dogodili i tokom skupa "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu u petak, kada je jedan od gostiju kafića u Zmaj Jovinoj gađao okupljene građane kriglom, zamalo pogodivši jednog dečaka.
 
Policija je privela trojicu momaka koji su odgovorni za ovaj incident, koji je zamalo eskalirao u tuču.
 
"Pozivamo nadležne organe da hitno reaguju na ovakve napade, kojima se daje legitimitet za svaki naredni napad protiv neistomišljenika. Napad na Filipa Martina je dokaz da se trenutna vlast protiv neistomišljika u Srbiji bori isključivo nasiljem. Podsećamo da je upravo napad na Borka Stefanovića bio povod za početak protesta #stopkrvavimkosuljama, ali i da se taj manir vlasti nastavio napadima na mnoge organizatore protesta na lokalu kao što su Strahinja Ćirić iz Negotina, Milan Blagojević iz Žitorađa, dr Marko Radulović iz Majdanpeka, Vladimir Petković – Zigi iz Zaječara, kao i na novinara portala Žig Milana Jovanovića", poručuju iz "Jedan od pet miliona".
  • purgerNS

    15.05.2019 01:01
    obsereru
    Observer
    @purgerNS
    Nije ni čudno šta se dešava, kada su na vlasti one iste retro snage iz ‘90-tih, ali je čudno, da oni, koji su najviše propatili i koji su se zbog tih istih morali seliti sa svojih ognjišta, stavili na njihovu stranu.
    Kompletno ludilo, mazohizam ili nešto treće?

    ako sam izbegao nisam poludeo..kakva limenka kakav atentat...
    ne podnosim AV al vi ste skroz pukli...
    stvarno verujete u ovu glupost sa limenkom
  • Izdrži narode

    14.05.2019 12:55
    Još malo
    Kada im šef potpiše, šta treba da potpiše (zbog čega je i doveden tu, gde je doveden) i prevede svoje agresivce žedne preko vode, biće pušten od istih onih, koji su ga doveli niz tu vodu.

    Bliži se poslednji čin i zato, izdržimo još malo!
  • furtula

    14.05.2019 10:37
    zamena
    E vi žuti stvarno niste normalni,osuđujem svaku vrstu nasilja i ovo nije trebalo da se desi,ali nigde ama baš nigde nisam pročitao da ste vi osudili nasilje i upad maskiranih osoba sa testerama u ruci, na RTS što znači da imate duple aršine.I zato vam kažem bolje ćutite jer samo se sve više unizujete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti