Novosadske spasilačke ekipe u petak demonstriraju akciju spasavanja u slučaju zemljotresa

Ekipe novosadske hitne pomoći, vatrogasne brigade, policije, gorske službe, Crvenog krsta i studenata Medicinskog fakulteta prirediće veliku pokaznu vežbu "SPAS" u petak, 17. maja na parkingu iza ustanove, a povodom Dana Medicinskog fakulteta.
Novosadske spasilačke ekipe u petak demonstriraju akciju spasavanja u slučaju zemljotresa
Foto: 021.rs
Ekipe će prisutnima pokazati kako se reaguje u slučaju masovnih nesreća, sa velikim brojem povređenih/poginulih, a kada su u pitanju evakuacija i zbrinjavanje građana. 
 
Kako za 021 kaže portparolka manifestacije Jovana Sladojević, ekipe će pokazati kako se reaguje u slučaju zemljotresa, a s ciljem da se unaprede medicinske veštine, komunikacija i saradnja među službama koje učestvuju u zbrinjavanju velikog broja povređenih u nezgodama i nesrećama.
 
"Ove ekipe rade kao jedan tim, sa jednim ciljem, a to je da se spasi ljudski život. Veliko je interesovanje studenata, što je nama jako drago, a sam Dan Medicinskog fakulteta biće obeležen svečanom akademijom za najbolje studente, naučnike i nastavnike, a biće organizovano i takmičenje u pružanju prve pomoći, sa nagradama", navodi ona. 
 
Pokazna vežba počinje u 13:30 i trajaće 45 minuta.
  • /

    15.05.2019 09:31
    /
    obzirom na kvalitet gradnje. zgrade ce se rusti same od sebe i bez zemljotresa
  • Sociolog

    14.05.2019 22:41
    Odgovor neukim ljudima
    Kako ste omašili poentu dešavanja ovakvim komentarima. Idite mazite fikuse i gledajte Pink.
  • Pljuc

    14.05.2019 20:35
    A di tu demonstracija akcije spasavanja od erupcije vulkana?
    Zaboravili ste da je realna pretnja Nocom Sadu, Crveni Čot, dobio ime po boji lave koja je niz njega tekla?
    Je l' pa sade...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti