Koncert za akciju "Živeti uspravno 0,1%" večeras u Svilari

Koncert podrške akciji "Živeti uspravno 0,1%" održava se večeras u Kulturnoj stanici Svilara, a učestvuju kantautori Miloš Zubac, Nikola Nešković i Nemanja Nešić.
Koncert za akciju "Živeti uspravno 0,1%" večeras u Svilari
Foto: 021.rs
Ulaznice - knjige koje su darovi nekoliko izdavača, prodavaće se dva sata pre početka koncerta po ceni od 300 dinara.
 
Centar "Živeti uspravno" organizuje uslugu personalne asistencije za osobe sa invaliditetom i ove godine nastavlja akciju "Živeti uspravno 0,1%" s ciljem da se obezbedi novac za asistenciju trima osobama kojima je usluga potrebna duže od osam sati i koje bi bez nje bile životno ugrožene. Naime, lokalna samouprava ne finansira ovu uslugu duže od osam sati, koliko je u okvirima minimalnog republičkog standarda. 
 
"Posredno želimo da podstaknemo lokalnu samoupravu da ove godine uvede uslugu personalne asistencije u budžetsko finansiranje kao podršku samostalnom životu što je po Zakonu o socijalnoj zaštiti, jer projektno finansiranje ne pruža sigurnost ni korisnicima, ni njihovim asistentima", navode u Centru "Živeti uspravno"
 
Koncert počinje u 20 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.