Potpisan ugovor za kupovinu aparata za zračenje za Institut u Kamenici

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i ministar zdravlja Zlatibor Ločar potpisali su ugovor o sufinansiranju nabavke radioterapijske opreme za Institut za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici.
Sledi kupovina dva planirana aparata za zračenje i CT simulatora za lečenje i zračnu terapiju pacijenata sa najtežim bolestima u Vojvodini. 
 
"Nabavkom i instaliranjem ovih najsavremenijih medicinskih aparata, Institut za onkologiju Vojvodine u potpunosti će rešiti problem lista čekanja za sve onkološke bolesnike kojima je ovakav vid terapije neophodan", poručuju iz sekretarijata za zdravstvo.
 
Aparati bi trebalo da stignu na Institut za najviše devet meseci.
 
Podsetimo, pacijentima je u Vojvodini trenutno na raspolaganju ukupno pet linearnih akceleratora za zračnu terapiju. Četiri se nalaze na Institutu za onkologiju Vojvodine, a jedan je na Institutu za plućne bolesti Vojvodine.
  • snasa

    22.07.2019 21:59
    Divno
    Denas cujem, pokvario se i drugi aparat za zracenje...pacijentima se samo javi na tel. kako danas nema terapije...
  • Lala

    15.05.2019 15:06
    Ne mogu da verujem sta sam procit'o!
    Je l' neko treba da zacne i porodi pomenuti aparat!Takvim bolesnicima je bitan i svaki dan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti