"CSI - Novi Sad" na Noći biologije u petak

Deveta "Noć biologije" održaće se danas, 17. maja, na Departmanu za biologiju i ekologiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu.
"CSI - Novi Sad" na Noći biologije u petak
Foto: Pixabay
Biće održano više od 40 interaktivnih radionica, tribina i predavanja, koje će posetiocima, posebno najmlađim, na zanimljiv i jednostavan način približiti nauku. 
 
Kao posebnu zanimljivost, organizatori izdvajaju radionicu "Novosadska pećina" u kojoj će posetioci moći da svim svojim čulima dožive čari pećinskih ekosistema. Takođe, tog dana radiće "CSI - Novi Sad" koji će otkrivati tajne forenzike.
 
Posetioci će moći da saznaju kako je biti biolog na terenu, iz čega su sastavljeni, a odmotavaće i "klupko istine". Saznaće zašto liče na tatu, a seka na mamu i razotkrivati interesantne mitove u domenu biologije.
 
Biće i pravi detektivi, jer "ako čovek laže - DNK ne laže", a tu su i otisci prstiju. Otkrivaće ko im je pojeo čokoladu, a ko je gricnuo šargarepu. Baviće se i misterijom ruske carske porodice.
 
Zašto treba ruke prati, a šta su neke biljke promenile ne sebi i zašto to rade, takođe se može saznati tokom Noći biologije.
 
Noć biologije traje od 17 do 23 sata. 
 
Više informacija o programu možete pronaći OVDE.
  • Dragan

    19.05.2019 13:33
    eh
    Zar deca noću ne bi trebala da budu u krevetu ?
  • "Strucnjak"

    17.05.2019 07:53
    Lep festival, steta sto studije nisu ni blizu tome sto se predstavlja na njemu - zastarela oprema, profesori iznad proseka (ne zbog dotrajal opreme, nego totalne nezainteresovanosti da znanje prenesu studentima i barem ih malo motivisu za dalji rad u poljima ekologije i biologije) i da ne zaboravimo ono najvaznije, stalne svadje, mobing od strane mentora itd. Kada smo vec kod toga, da li neko zna ishod ovoga: https://www.peticije24.com/164868
  • Maja

    16.05.2019 22:37
    Obavezno dolazimo
    Jako se radujemo i dolazimo obavezno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti