FOTO: Pokazna vežba spasilačkih ekipa, Medicinski fakultet evakuisan usled zemljotresa

Ekipe novosadske hitne pomoći, vatrogasne brigade, policije, gorske službe, Crvenog krsta i studenata Medicinskog fakulteta priredile su svojevrsnu demonstraciju spasavanja velikog broja povređenih u slučaju zemljotresa u Novom Sadu.
FOTO: Pokazna vežba spasilačkih ekipa, Medicinski fakultet evakuisan usled zemljotresa
Foto: 021.rs
Reč je o simulaciji koja je priređena za Dan Medicinskog fakulteta.
 
Scenario je obuhvatio situaciju u kojoj je grad zadesio zemljotres jačine 6.8 stepeni po Rihterovoj skali, a značajnu štetu pretrpela je zgrada Medicinskog fakulteta. Nakon poziva, vatrogasci su stigli na lice mesta i počeli evakuaciju povređenih, a demonstrirani su svi načini na koje bi povređeni bili bezbedno evakuisani, pa i sa visine poput drugog sprata. Policija je obezbedila lokaciju i brinula se da bezbednost bude na nivou.
 
 
Stigle su i ekipe hitne pomoći, gorske službe spasavanja i Crvenog krsta, koje su počele da zbrinjavaju povređene. Konstatovano je ukupno 10 povređenih, a jedna osoba je, u ovom scenariju, preminula usled zadobijenih povreda i opekotina. 
 
 
Ekipe su demontrirale kako se ophodi prema povređenima, koja pitanja im se postavljaju (u zavisnosti od stanja u kojem su) i, što je najbitnije, kako se reaguje kao tim, u cilju spasavanja ljudskih života.
 
Na ovaj način, konstatovali su učesnici, naše spasilačke ekipe reaguju svakog dana, obavljajući svoje redovne, a često opasne poslove, a uskoro će se u njihovoj "koži" naći i mladi koji završe Medicinski fakultet.
 
 
Svim ekipama koje su učestvovale, dekanica fakulteta Snežana Brkić dodelila je zahvalnice.
  • Grunf

    20.05.2019 14:31
    ?
    Kad misle drzavni organi da dozivotno evakuisu dekanicu sa faxa da ne trosi vise uludo pare nas poreskih obveznika,roditelja studenata i njihove dece??????
  • Ucveljena

    19.05.2019 00:59
    Svi slave nas dan fakulteta, a mi zaposleni NE!!!
    SVE JE OVO JADNO I BEDNO, PONIZAVAJUCE ZA NAS ZAPOSLENE !!!
  • Pravdoljub

    18.05.2019 00:07
    Psi laju...
    Danas je bio dan fakulteta i tim povodom je organizovana pokazna vežba. Bilo je dosta dece koja su oduševljeno gledala vatrogasce, hitnu pomoć, policiju, crveni krst, gorsku službu spasavanja i studente medicine. Jako lep dogadjaj u vrlo realističnom scenariju.
    Što se tiče čaršijskih priča - ... karavani prolaze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti