Veliki uspeh Novosadskog kamernog hora na takmičenju u Bugarskoj

Novosadski kamerni hor proglašen je za pobednika 40. Međunarodnog majskog horskog takmičenja u Varni, u Bugarskoj, u kategoriji mešovitih horova.
Ovo je jedan od najvećih uspeha Novosadskog kamernog hora, a oni su u kategoriji mešovitih horova osvojili prvo mestu, zlatnu plaketu, diplomu i novčanu nagradu. Dirigentu hora, profesoru Božidaru Crnjanskom, dodeljena je specijalna nagrada međunarodnog žirija za najboljeg dirigenta takmičenja.
 
Takmičenje se održalo od 16. do 19. maja na obali Crnog mora, a novosadski hor takmičio se sa kolegama iz Bugarske, Kine, Rusije, Filipina, Rumunije, Ukrajine i Južne Koreje. Takmičarski program je sačinjavalo 10 kompozicija različitih epoha i autora.
 
U Novosadskom kamernom horu navode da je nagrada sa festivala u Varni, koji je član Evropske Grand Prix Asocijacije, samo još jedna potvrda kvaliteta ansambla, te se zahvaljuju svima koji godinama pružaju podršku njihovom radu.
  • Nevena Š.

    25.05.2019 01:35
    Ponos
    Lepi, talentovani, pozitivni!
  • Maasmechelen

    21.05.2019 10:32
    Sve čestitke Boži i ekipi - i samo tako nastavite!
  • Boća

    19.05.2019 23:03
    Comment
    To je prava Srbija, a ne one kljusine sto na heppy tv gledamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti