"Novosadska kultura sećanja" večeras u Radio kafeu: Svirke, film, izložba i raritetni snimci u čast velikana

Treća po redu "Novosadska kultura sećanja" održaće se danas, 23. maja, u Radio kafeu (Miletićeva 45).
"Novosadska kultura sećanja" večeras u Radio kafeu: Svirke, film, izložba i raritetni snimci u čast velikana
Foto: 021.rs
Uz zvuke Vojvođanskog bluz benda, Sing sing singersa, La Strade, Pekinške patke, Neoplanti, Laboratorije zvuka, prisetićemo se nekih drugih vremena i jednog drugačijeg Novog Sada. Osim koncerta, posetioci će moći da pogledaju film i izložbu.
 
PROGRAM
  • 19.00 - Otvaranje
  • 19.20 - Film "Treba biti spreman na sve" Željka Mandića
  • 19.40 - Izložba fotografija novosadskih rokera + slušanje raritetnih snimaka Branka Andrića Andrle iz 1984. godine
  • 20.00 - Šinobusi
  • 21.00 - Monohrom + gosti
  • 22.00 - Vreme je za Novi Sad!
Film "Treba biti spreman na sve" delo je poznatog novosadskog fotografa i predavača na Akademiji umetnosti Željka Mandića, koji je pre 19 godina zabeležio fragmente iz života legendarnog umetnika Branka Andrića Andrle.
 
Izložba fotografija predstavlja svojevrsni presek novosadske rok istorije od panka do današnjih dana. Tu su i Vojvođanski bluz bend i Singersi, Peđa i Bale, Boye, Kebra, Mumin, Tišma i mnogi drugi.
 
Dok gledaju izložbu građani će imati priliku i da slušaju tri numere koje je Andrla snimio 1984. godine. U pitanju su raritetni snimci koji nisu dostupni javnosti. Pesme je snimio legendarni Mitar Subotić Suba, a na njima sviraju još i Boris Kovač, Aleksandar Caki Kravić i Vladimir Marko. Snimke je organizatorima "Novosadske kulture sećanja" ustupio Vladimir Marko. 
 
Ovo je i prilika da se prisetimo i onih koji više nisu sa nama, a koji su svojim upečatljivim radom ostavili trag na novosadskoj rok sceni. 
 
Događaj "Novosadska kultura sećanja" u četvrtak, 23. maja, počinje u 19 časova. Ulaz je besplatan. 
 
Organizator je Fondacija "Čuvarkuća" uz podršku Radija 021.
  • Retko grub igrač

    23.05.2019 17:47
    Ima samo jedan velikan u NS
    A to je Zeka Petakov.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Radio kafe

"Andrašologija" danas u Radio kafeu

Andraš Urban, reditelj koji je naglavačke preokrenuo savremeno pozorište u Srbiji i uspeo da svoj osećaj sveta patentira kao naš pozorišni mejnstrim, gostovaće danas, 9. marta, u Radio kafeu u okviru ciklusa razgovora "Govorim, dakle postojim".