Most slobode zatvoren za vikend zbog auto-trka

Most slobode i Mišeluk biće veći deo vikenda zatvoreni za saobraćaj zbog održavanja auto-trke "Velika nagrada Novog Sada".
Most slobode zatvoren za vikend zbog auto-trka
Foto: 021.rs
Na Mostu slobode, petlji Mišeluk i Alibegovcu saobraćaj će biti obustavljen u subotu, 25. maja, od 10 do 18 časova, a u nedelju, 26. maja, od 9:30 do 17 časova. 
 
Na delu Puta doktora Goldmana (bivši Institutski put) od Novosadske ulice do semaforizovane raskrsnice petlje Mišeluk, kao i na saobraćajnici od Kameničkog puta do petlje Mišeluk (kod zgrade RTV) saobraćaj će biti obustavljen od subote u 6 časova, do nedelje u 18 sati. 
 
Na delu Kameničkog puta, od Novosadske ulice do skretanja kod zgrade RTV u smeru ka Petrovaradinu, saobraćaj na desnoj kolovoznoj traci biće preusmeravan na levu, sa dvosmernim kretanjem i ograničenjem brzine na 40 km/h, u subotu od 10 do 18 časova i u nedelju od 9:30 do 17 časova.
 
Autobusi menjaju trase
 
Zbog zabrane saobraćaja, biće izmenjene trase autobusa GSP-a koji imače voze preko Mosta slobode. 
 
U subotu od 10 do 18h i u nedelju od 9:30 do 17h autobusi na linijama 68, 71, 72, 73, 74, 76, 77, 78, 79, 80, 81 i 84 u oba smera će saobraćati preko Varadinskog mosta sledećom trasom:
 
Plato ispred Železničke stanice - Bulevar oslobođenja - Ulica Maksima Gorkog - Stražilovska - Ulica Žarka Zrenjanina - Bulevar Mihajla Pupina - Varadinski most - Kamenički put (ispod tvrđave) - Novosadska ulica u Sremskoj Kamenici.
 
Od Kameničkog puta linije 76, 77, 78, 79, 80, 81 i 84 saobraćaju pravo Ulicom Vojvode Putnika do centra Sremske Kamenice i dalje nastavljaju redovnom trasom. ž
 
Linije 68, 71, 72, 73 i 74 skreću levo u Novosadsku ulicu, zatim desno u Ulicu doktora Goldmana (bivši Institutski put), te nastavljaju redovnom trasom.  
 
Na izmenjenom delu trase, koriste se postojeća autobuska stajališta i jedno privremeno stajalište na početku Novosadske ulice (iz pravca Kameničkog puta).
 
Od 18h u subotu do 9:30h u nedelju ovi autobusi saobraćaju preko Mosta slobode, s tim što linije 68, 71, 72, 73 i 74 posle tunela na semaforu produžavaju pravo ka fakultetu FABUS, gde skreću levo u Novosadsku ulicu iz koje desno Ulicom doktora Goldmana nastavljaju redovnom trasom.
 
U povratku se koristi ista trasa kroz Novosadsku ulicu, a zatim sve linije na prvom skretanju desno nastavljaju do tunela i produžavaju za Novi Sad.
 
  • Prolaznik

    28.05.2019 12:08
    trke
    Ono što mene iritira kod ovih trka je sređivanje pred trku. Svaki dan prolazim trasom gde se održavaju trke i imam pitanje za gradonačelnika: da li je moguće da samo jednom godišnje, pred trku, pošalješ službe čistoće i zelenila i jkp puta da doteraju taj deo grada u red? Šta je sa ostalih 344 dana u godini? Trava zarasla pored i po putu, smeća na sve strane, saobraćajna signalizacija očajna, rupetine na sve strane, zemlja i šljunak po putu, grafiti iznad tunela i da ne nabrajam dalje, preko cele godine. Sram te bilo!!!
  • Lekar

    27.05.2019 22:09
    Ma nemoj!
    @Kameničanin 25.05.2019 • 07:53

    "...hejteri i bogu ste dosadili
    Očigledno je jedno da ogromna većina komentatora nije iz Kamenice. prvo i osnovno prohodan je put do i sa instituta."

    Naravno da je prohodan.
    Samo što je razlika, kada neko ima srčani udar, naprimer na Limanu, (a u NS se dešava SVAKODNEVNO!) da li će vozilo da ide preko Mosta slobode do Instituta ili preko ZAGUŠENIH mostova Duga ili novog "žeželja"!

    Pre pisanja komentara upotreba mozga je veoma važna...



  • MonteDushano

    27.05.2019 12:44
    A zbog tih trka je već bilo poginulih. Baš lepo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti