VIDEO: Privedeni građani koji su branili iseljenje porodice Mandić

Građane i aktiviste Združene akcije "Krov nad glavom", koji su danas branili iseljenje porodice Mandić u Ulici Nikole Tesle 10 privela je policija, mada je izvršenje odloženo.

Ova grupa je okačila snimak događaja na društvenoj mreži Fejsbuk i saopštila da je komandir policije od prvog kontakta sa aktivistima koji su kao i uvek mirno stajali ispred kapije doma porodice Mandić, bio jako neprijatan, vikao je, pretio je upotrebom sile i oduzimanjem telefona.

"Zatim je rekao da će svi biti pohapšeni i pozvao maricu i interventnu jedinicu. Nakon pola sata je rečeno da se izvršenje odlaže, ali da svi okupljeni moraju u policiju da daju izjave, a zatim su svi uvedeni u maricu. Podsećamo medije da se jutros u Novom Sadu dogodilo trostruko ubistvo i da policija sa dugim cevima na ulicama proverava vozila, pa postavljamo i pitanje da li je izvršenje i oduzimanje doma porodici Mandić od strane izvršitelja Vujadina Masnikose trenutno važnije od pronalaženja počinioca trostrukog ubistva", navode iz Združene akcije "Krov nad glavom".

Kako za 021 kaže Miran Pogačar iz Združene akcije "Krov nad glavom", njima su policajci rekli da će ih privesti i pisati krivične prijave, a privedeno je ukupno 17 građana.
 
"Mi nismo pružali nikakav otpor, niti smo ometali policijsku intervenciju, tako da ne verujem da ima osnova da Tužilaštvo deluje. Posle izvesnog vremena kad smo dali izjave, oni su nas pustili", navodi on.

Aktivisti su saopštili da su branili iseljenje porodice jer još uvek čekaju na odgovor Apelacionog suda na žalbu na postupak iseljenja. Kako su pojasnili, Mandićeve su već dva puta pokušali da isele, a bez doma su ostali zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa sa investitorom.

  • Muka mi je

    27.05.2019 21:46
    Steglo mi se u grudima i muka mi je, dok sam gledao kako zavrnutih rukava, prete čerečenjem i zatim prozivaju i odvajaju, jednog po jednog, od tih čestitih mladića i pune maricu....

    Da li je to naša, narodna policija?

  • Драган

    25.05.2019 10:45
    Полиција у служби криминала
    Ако сви не помогнемо овим дивним људима који бране преварене и угњетаване грађане, црно нам се свима пише. Када и ово мало храброг и честитог народа оде или дигне руке од свега можемо слободно у Северну Кореју да се преселимо. Изгледа да се полиција у Србији сврстала на страну организованог криминала.
  • bcea

    25.05.2019 07:19
    Cemu i kome sluzi policija u ovoj drzavi ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.