Poverenica o trostrukom ubistvu: U lancu odgovornih neko zakazao

Trostruko ubistvo u Novom Sadu, u kojem je Mirjanu Janković i njene roditelje ubio suprug predstavlja, nažalost više od još jednog upozorenja i izaziva zabrinutost zbog koje mora uslediti hitna reakcija svih nadležnih organa i preduzeti sve mere, saopštila je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.
Poverenica o trostrukom ubistvu: U lancu odgovornih neko zakazao
Foto: Medija centar Beograd
"Nažalost, i ovaj slučaj stravičnog ubistva potvrdio je da sistem zaštite od nasilja nad ženama nije dovoljno delotvoran, uprkos svim merama i aktivnostima koje su preduzimane", navela je ona u pisanoj izjavi.
 
U ovom slučaju, poseban problem je to što je ubijena žena pre samo dve nedelje prijavila supruga zbog nasilja u porodici, ali očigledno da je neko u lancu odgovornih zakazao, naglasila je poverenica. Uprkos donetom zakonu, činjenica je da je potrebna veća odgovornost i svest, a svi društveni akteri moraju postati najzad svesni svoje dužnosti u zaštiti bezbednosti i života žena, žrtava nasilja.
 
Poverenica je istakla da su građani svakodnevno svedoci napisa u medijima o nasilju koje postaje sve svirepije, u kojima se navode detalji monstruoznih mučenja žena i naglasila da to nije način da se ukaže na problem porodičnog nasilja.
 
"Godinama unazad naglašava se na ulogu i značaj medija u suzbijanju nasilja nad ženama, upućivani su apeli i molbe da se prestane sa senzacionalističkim izveštavanjem. Međutim neki mediji nažalost pružaju prostor nasilnicima da javno zlostavljaju i ponižavaju svoje žrtve čineći tako opštu štetu", istakla je poverenica.
 
Pitanje nasilja u porodici prevazilazi pojedince, porodicu, medije, službe, to je problem celog društva, ističe poverenica Janković. 
 
Policija traga za osumnjičenim za trostruko ubistvo koje se jutros dogodilo na Telepu.
  • CZSR

    25.05.2019 22:13
    FARSA
    Pitam se do kog vremena će trajati farsa sa naslovom CZSR. Nestručna lica, opuštena u svom mediokritetskom delovanju, gde nikome ništa ne rešavaju niti se trude da išta preduzmu osim papagajisanja.
  • Tanja

    25.05.2019 17:58
    Odgovornost?
    Uvek je neko - a posle bude niko. Na to smo navikli u postojećem sistemu, nažalost.
  • Logi

    25.05.2019 12:14
    a ko to?
    Ko je zakazao?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.