Na javnom uvidu planovi stanogradnje u delu Detelinare i Novog naselja

Gradska uprava je na javni uvid stavila izmene plana koji se odnosi na gradnju na dve lokacije, jednoj na Detelinari i jednoj na Novom naselju.
Na javnom uvidu planovi stanogradnje u delu Detelinare i Novog naselja
Foto: 021.rs

Na prvoj lokaciji u Ulici braće Popović, koja obuhvata prostor između kompleksa Novosadskog sajma, benzinske pumpe poznate kao "Piramida" i Ulice Branka Bajića, a na kojoj se do pre više od godinu dana nalazio napušteni poslovni kompleks, predlaže se zidanje stambenih zgrada do pet ili šest spratova, kao i mešovitih stambeno-poslovnih zgrada do sedam spratova, gde prizemlje obavezno mora imati poslovnu namenu.

Ovaj predlog se razlikuje od onoga što je bilo navedeno pre godinu dana, kada je na ranom javnom uvidu bio plan da se gradi soliter sa dva nivoa od 14 i 16 spratova. Izgleda da su se u Gradu predomislili i smanjili spratnost. S druge strane, nije se ostalo ni pri ranijem planu da se gradi poslovno-tržni centar od 30.000 kvadrata i sedam spratova.

Sa idejom da se gradi niz stambenih i stambeno-poslovnih zgrada može se samo naslutiti da novosadska uprava zapravo ima ideju da prostor u Ulici braće Popović podeli na manje parcele i tako ih ponudi privatnim investitorima.

Na drugoj lokaciji u Ulici Milana Ješića Ibre, između parka u izgradnji i pumpe na Bulevaru vojovode Stepe, predlaže se kao i pre godinu dana dizanje spratnosti, i to za još više nego pre. Naime, kada su odlučili da se izmeni raniji plan, urbanisti su predložili da se na toj lokaciji umesto četvorospratnica sa potkrovljem, izgrade šestospratnice. U najnovijem planu predloženo je da na istom mestu budu šestospratnice sa potkrovljem ili čak sedmim uvučenim spratom, odnosno da budu zgrade sa osam etaža.

Grad je ovu lokaciju na Novom naselju prvobitno hteo da proda kao mesto za gradnju četvorospratnica, ali je obustavio prodaju.

O prvobitnom predlogu plana čitajte OVDE.

Javni uvid u izmene plana generalne regulacije prostora između Futoške, Hajduk Veljkove, Rumenačke i Subotičkog bulevara traje do 13. juna.

Zainteresovani plan mogu pogledati od 9 do 14 časova u prizemlju Urbanizma na Bulevaru cara Lazara 3 i u prostorijama Mesne zajednice "Detelinara" u Ulici braće Popović 4, kao i na sajtu Urbanizma. Prigovori se podnose Gradskoj upravi za urbanizam u Radničkoj 2.

  • Kosta

    30.05.2019 12:28
    Izvrsitelji
    Treba dase gradi i strogi centar sve je staro i trulo ovo je 21 vek samo napred.
  • Zoran

    30.05.2019 05:57
    NE Garaze!
    Dobro je da su smanjili spratnost jer to nije bulevar da zgrade imaju po 20 spratova. Sto se tice parking mesta OBAVEZNO bi trebalo da sa tim novim zgradama, a pogotovo poslovni prostor ako bude, planiraju PODZEMNE garaze srazmerne njihovim potrebama. Ne samo garaza da bude, kao sto je gore predlozio jer ako takve garaze nisu bile dobre za Limane onda nisu ni za ostale delove grada!
  • Rada

    29.05.2019 23:09
    I sada, podnošenje prijava i onda na sednicu. Učimo da budemo društveno aktivni!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti