Stiže 13 mercedesovih autobusa u Novi Sad

Novosadski GSP će do kraja godine dobiti 13 novih mercedesovih solo autobusa sa pogonom na CNG gas, saznaje 021.rs.
Stiže 13 mercedesovih autobusa u Novi Sad
Foto: 021.rs

Ove autobuse će po ceni od 287.612.812,5 dinara bez PDV-a gradskom prevozniku isporučiti firma "Star Import" iz Beograda, koja je zastupnik Mercedesa u Srbiji, a posao je dobila na javnoj nabavci kao jedina koja je imala ispravnu ponudu.

Naime, ponudu je dostavila firma "Vulović transport" iz Kragujevca po ceni od 256,1 milion dinara, ali je odbijena zbog neispravne tehničke dokumentacije. Iz istog razloga odbijena je i ponuda firme MPN iz Zemuna, koja je nudila autobuse po ceni od 275,9 miliona dinara. Odbijena je i ponuda firme "Autobus" iz Novog Sada jer je ponuđena cena od 349,7 miliona bila daleko viša od procenjene vrednosti od 296,4 miliona dinara.

Ugovor za isporuku 13 mercedesovih autobusa tek treba da bude potpisan, jer je u toku rok za podnošenje žalbi na postupak javne nabavke. Ukoliko se niko ne bude žalio i ugovor bude potpisan polovinom juna, autobusi će se na novosadskim ulicama naći u novembru.



Ovo je prva veća nabavka gradskih autobusa, a podsetimo da je GSP pre nekoliko nedelja završio nabavku i 16. maja potpisao ugovor o isporuci osam midi autobusa na gas po ceni od 99,8 miliona dinara bez PDV-a. Ovde se radi o modelu italijanskog proizvođača Iveko - "Iveco 70C". Broj sedišta u ovim autobusima će biti najmanje 24, a biće ugrađena minimalno četiri preklopna sedišta i jedno mesto za invalidska kolica sa pojasevima za fiksiranje. Ovih osam autobusa koji će stići do jeseni će voziti na manje frekventnim linijama GSP-a i ovo je bila prva nabavka ovakvog tipa autobusa za javni prevoz u Novom Sadu.

Dodajmo i da je gradonačelnik Miloš Vučević najavio da će pored ovih 13 solo i osam midi autobusa do kraja godine iz budžeta izdvojiti novac za nabavku još 50 solo autobusa na CNG gas i još isto toliko autobusa i u 2020. godini.

GSP se priprema za ove veće kupovine, jer je objavio obaveštenje o planiranoj javnoj nabaci 20 zglobnih i 30 solo autobusa na CNG gas, a tender bi trebalo da bude raspisan u junu ili julu.

  • sam protiv svih

    30.05.2019 10:42
    O Turci, zašto uporno bežite od VOLVOa?
  • IZNOGUD

    30.05.2019 09:55
    A Ikarbus ? Zar nije bolje saradjivati sa domaćim firmama ?
  • olga

    30.05.2019 08:48
    jgsp 13 novih mercedesa
    jgsp novi sad, treba da uvede placanje karata kao sto je u beogradu.
    Personalizovana beskontaktna smart kartica omogućava neograničen broj vožnji na svim linijama u dnevnom saobraćaju od 04 do 24h u izabranim zonama. Izdaje se na ime korisnika, sadrži lične podatke i fotografiju radi vizuelne kontrole i nije prenosiva na drugog korisnika.

    Personalizovane kartice možete nabaviti pojedinačno ili grupno u okviru škole, fakulteta ili preduzeća. Izdavanje se obavlja na više mesta u gradu - u suterenu Beograđanke, kod Starog Merkatora, u postojećim prodajnim mestima GSP i Laste i TEMPO objektima. Mesta za izdavanje kartica

    Personalizovana kartica košta 250 dinara, važi 3 godine od dana izdavanja. Cena dopune zavisi od kategorije kartice i izabranih zona. Sve kartice je moguće dopuniti mesečnom dopunom ili pak godišnjom (osim za kategoriju nezaposlena lica), dok polumesečne dopune postoje samo za kategorije građani Republike Srbije i strani državljani.

    Kategorija A1 za građane Republike Srbije predstavlja osnovnu kategoriju za prevoz bez popusta, na koju imaju pravo svi građani sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije. Izdaje se samo uz važeću ličnu kartu.

    Za kategorije koje ostvaruju pravo na prevoz sa popustom ili besplatan prevoz prilaže se dodatna propisana dokumentacija.

    Nepersonalizovana kartica

    Ovaj tip kartice predstavlja elektronski novčanik za vožnju u javnom prevozu. Kupuje se na kiosku po ceni od 250 dinara i važi 3 godine od dana prve dopune. Može se dopun

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.