FOTO: Izgrađeno više od polovine železničkog vijadukta kod Čortanovaca

Više od polovine, tačnije 60 odsto železničkog vijadukta kod Čortanovaca je završeno, saopštila je ruska kompanija koja izvodi radove "RŽD Internešenel".
Izgrađeni su stubovi mosta u plavnom delu Dunava, a gotova je i izgradnja konstrukcija protiv klizišta. 
 
 
Ukupna dužina železničkog mosta je tri kilometra. 
 
 
Inače ovaj most je deo brze pruge Beograd-Budimpešta, na kojima bi vozovi, nakon rekonstrukcije, trebalo da idu do 200 km/h. Ista ruska kompanija trenutno rekonstruiše deonicu pruge od Stare Pazove do Novog Sada.
  • $

    30.05.2019 04:16
    $&$&$&.....&$
    Rusi su došli i pustiće korenje ovde sve dok mogu da upošljavaju svoju industriju do poslednjeg trihiljadeosamstoinekog neukinutog km pruge železničke mreže Srbije i dokle god Dačići, Dinkići, Tadići, Vučići, Nikolići i Mihajlovići imaju potrebu da zajme novac za ovo i ono što javno na obelodanjuju; a Kinezi, oni će sa studijom izvodljivosti pomoći Srbiji da putem kanala od Bgda siđu na Egejsko more, po volji Makedonaca i Grka ili ne, pre ili kasnije, kako-tako; sve u svemu biće još raznih brzih saobraćajnica sa SPS - StrateškimPartnerimaSrbije, samo vozovi ovde neće juriti kao šangajski Maglev od Longyanga do Pudonga sa 430, za početak samo sa skromnih do 200, ali i nekih 130 će biti dovoljno, da se ne ugruvamo totalno, finansijski baška.
  • Dejan

    29.05.2019 22:11
    Dil
    Ovo sve kinez pravi sebi da svoju smecarsku robu provuce u eu,nesto malo kontainera ce ostaviti na ranzirnim stanicama i vozdra, kad shvatimo sta smo uradili bice jako kasno, neko je to potpusao da ova usluga traje bas jako dugo ! Vec smo kivni na kineski beli luk a to je tek pocetak zurke !!
  • Aleksandar

    29.05.2019 21:38
    Svaka cast
    Srbiji ovo treba...sto vise puteva i pruga, to smo u korak sa svetom...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti