FOTO: Ivan Tasovac održao koncert za bebe u Galeriji Matice srpske

Roditelji i bebe danas su uživali u Galeriji Matice srpske uz kompozicije klasične muzike koje je na klaviru svirao pijanista i direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac.
FOTO: Ivan Tasovac održao koncert za bebe u Galeriji Matice srpske
Foto: 021.rs

Inače, iako je koncert za bebe postao već redovan događaj u GMS, ovaj put najavljen je kao koncert iznenađenja za bebe i roditelje i to povodom dana kada je Galerija 1958. godine otvorena za javnost na istom mestu. Iznenađenje je bio direktor Beogradske filharmonije lično.

Početak koncerta najavljen je za 11 časova, ali se muzika iz prostorija Galerije čula već od 10 i 15, a nekoliko najvernijih i najmlađih obožavalaca klasičnih kompozicija već se smestilo u prve redove.

Tasovac je za bebe izvodio kompozicije koje po dinamici i sadržaju odgovaraju ovom uzrastu, a mališani, od kojih se većina njih već upoznala sa klasičnom muzikom tokom prethodnih događaja u Galeriji, su, gotovo sat vremena plesali, kikotali se i uživali u muzici.

Koncert za bebe ovoga puta, ne samo da je počeo ranije, već se i završio kasnije, budući da su deca i roditelji bili toliko oduševljeni izvođenjem da su zatražili bar još jednu kompoziciju, sa čim se Tasovac rado složio rekavši da prestaje kad mu oni to zatraže.

I ovaj koncert za bebe, kao i svi prethodni, izazvao je veliko interesovanje roditelja. Koncerti se od oktobra prošle godine izvode jednom mesečno, prve subote u mesecu i pripadaju programu pod nazivom "Beba u Galeriji. Prvi koraci uz umetnost".

Ovaj projekat GMS realizuje uz pomoć Muzičke omladine Novog Sada i Beogradske filharmonije, pod pokroviteljstvom Fondacije 2021. Galerija je prilagodila svoj prostor potrebama majki sa decom, opremivši ga foteljom za dojenje, stolom za povijanje i igračkama u "Dečjoj sobi". Od oktobra prošle godine, svakog utorka je ulaz u Galeriju za roditelje sa bebama slobodan.

  • Radmila

    01.06.2019 15:29
    Divno
    Sve cestitke Galeriji Matice i njenoj celnoj osobi, divno kao uvek!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.