Počele Zmajeve dečije igre

Junski programi "Zmajevih dečijih igara", 62. po redu, otvoreni su danas u Spomen-zbirci Jovana Jovanovića Zmaja u Sremskoj Kamenici, pod sloganom "Nek je vedro sve po svetu".
Počele Zmajeve dečije igre
Foto: 021.rs
Učenici Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" posetili su pesnikov grob, gde je Zmajeve stihove govorio dramski umetnik Ivan Jevtović. 
 
"Da podržimo čitanje, da podstaknemo decu da se vrate knjizi, malo smo se svi izgubili na tom nekom putu", poručila je direktorka Zmajevih dečijih igara Dušica Marinović.
 
Nagrade Plavi čuperak dobili su književnici Vesna Aleksić, Peđa Trajković, Goran Novakov i Zoran Penevski, dok je Nagradu Zmajevih dečjih igara dobila književnica i profesorka Zorana Opačić. Nagrada "Zmajev štap" ove godine dodeljena je mladoj književnici Ivani Nešić, koja je otvorila manifestaciju.
 
Ovogodišnja manifestacija će na centralnim gradskim trgovima i ulicama starog gradskog jezgra, kao i u obrazovnim ustanovama socijalnog i zdravstvenog staranja, okupiti više od 7.000 učesnika, odnosno dece i mladih iz Srbije i regiona, kao i 40 stvaralaca za decu. 
 
U narednih sedam dana biće realizovano obilje novih poetičnih, umetničkih, duhovitih i edukativnih programa za decu i mlade.
 
"Zmajeve dečje igre su najlepša manifestacija koju Novi Sad ima da pruži najmlađima. Ovi dani juna treba da proteknu u slavu dečije književnosti, dečijih misli i radionica, i uopšte u slavu naših najmlađih, koji su najvažnija publika", istakla je predsednica Upravnog odbora Međunarodnog centra književnosti za decu "Zmajeve dečije igre" Bojana Kovačević Petrović.
 
Kompletan program Zmajevih dečijih igara do 9. juna, možete preuzeti OVDE. 
 
Ulaz na sve programe je slobodan.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti